Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept

Guláš z krůtího masa

0.0
Guláš z krůtího masa

Potřebné ingredience

krůtí maso
Dáváme přednost chlazenému, mražené používáme jen v nouzi. Přece jen, chlazené krůtí řízky můžeme lépe „očichat“ a zhodnotit tak čerstvost. 800 g
sádlo
Obvykle se používá doma vyškvařené, anebo kupované vepřové sádlo, můžete ale klidně použít na příklad Heru. 2 lžíce
cibule 1 ks
sůl
pepř
kmín
mletá paprika 1 lžička
česnek 4 stroužky
feferonky
Nejlépe je použít čerstvé, nemáte-li, vezměte sušené. Zkušená hospodyňka ale na podzim koupí půl kila čertvých feferonek, vezme jehlu a nit a jednu po druhé pěkně na tu nit navlékne. Zavěsí do chladného špajzu a má celý rok čerstvé, voňavé feferonky doma. 1-2 ks
majoránka
jíška
Normálně bychom doporučili udělat si jíšku na pánvi, do tohoto receptu se ale báječně hodí jíška hotová, třeba od Vitany. 2 lžíce

Postup přípravy

Na sádle osmažíme v tlakovém hrnci nakrájenou cibuli, přidáme osolené maso, nakrájené na úhledné kostičky a osmahneme je ze všech stran. Pak přidáme koření, prolisovaný česnek, promícháme, zalijeme vodou nebo vývarem, aby bylo maso potopené, hrnec pečlivě uzavřeme a 20 minut vaříme.

Vypneme plamen, necháme „dojít“, hrnec otevřeme, podle potřeby podlijeme nebo jenom vmícháme jíšku, provaříme a podáváme s pečivem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie