Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

honzikovy buchty ALA babovka (povidlovo-tvarohova)

0.0
honzikovy buchty ALA babovka (povidlovo-tvarohova)

Potřebné ingredience

Ingredience:
máslo 70 g
polohrubá mouka 500 g
žloutek 1 ks
sůl 1 lžička
mléko 250 ml
cukr 70 g
droždí 1/2 kostky

na potření:
bílek 1 ks
máslo

podle chuti:
cukr moučka

Postup přípravy

Postup přípravy receptu:

V polovině vlažného mléka rozmícháme droždí se lžící cukru a na teplém místě necháme vzejít kvásek.

Do mísy nasypeme mouku a sůl. Do středu vyhloubíme důlek a nalijeme vzešlý kvásek. Přidáme zbylé vlažné mléko, cukr i žloutek. Vše opatrně promícháme a hněteme vařečkou asi 5 minut. Jako poslední přilijeme rozpuštěné máslo a zaděláme hladké a vláčné těsto. Zakryjeme utěrkou a na teplém místě necháme 30 - 40 minut kynout.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněném vále na plát asi 1 cm silný. Plát těsta nakrájíme na čtverce asi 9 x 9 cm a do středu každého dáme vrchovatou lžíci naplně (tvarohová, maková, pudinková, čokoládová, marmeládová, povidlová - podle vlastní chuti). Okraje potřeme bílkem rozšlehaným se 2 lžícemi vody a složíme rohy (jako psaníčko), aby náplň nebyla nikde vidět. Buchty zakulatíme a naskládáme do vymazané babovkove formy. Necháme je ještě asi 10 minut kynout.

Pak zlaté české buchty potřeme na povrchu zbylým bílkem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C asi 40 minut dozlatova. Hotové české buchty necháme mírně vychladnout a pote je vyklopi klasicky jako babovku. před podáváním na stůl babovku pocukrujeme.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie