(recept
si oblíbilo 50 návštěvníků)
Super rychlé kakaové řezy s tvarohem a s jablky (úžasná šťavnatá záležitost)

Potřebné ingredience
Ingredience
Těsto: 300 g hladké mouky, 50 g cukru krystal, 50 g kakaa, prášek do pečiva, 1 máslo, 1 vejce
Náplň: 3 tvarohy, 2 vejce, 3 dl mléka, 3/4 hrnku cukru
Na posypání: 4 (dávám více) nahrubo nastrouhaná jablka, skořicový cukr, rozinky, mandlové lupínky, kokosové lupínky, rum
Postup přípravy
Postup
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče velikosti 30x40 cm vyloženého papírem na pečení. Ušleháme tvarohy s mlékem, cukrem a vejci. Nalijeme na žmolenku. Posypeme jablky, skořicovým cukrem, rozinkami. Pokapeme rumem. Před ukončením pečení posypu mandlemi nebo lupínky kokosu. Pečeme při 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.
POZOR!!!! Dávám 4 tvarohy (máme ho rádi) a 4 dcl mléka, jablka podle oka čím více tím lépe a krájím je na menší kousky zachovají si šťávičku!! , rozinky pod jablka aby se nevysušily.
Smícháme sypké přísady (mouka, cukr, kakao, prášek do pečiva), přidáme heru a vejce. Krátce promneme mezi prsty na žmolenku. Vsypeme do pekáče velikosti 30x40 cm vyloženého papírem na pečení. Ušleháme tvarohy s mlékem, cukrem a vejci. Nalijeme na žmolenku. Posypeme jablky, skořicovým cukrem, rozinkami. Pokapeme rumem. Před ukončením pečení posypu mandlemi nebo lupínky kokosu. Pečeme při 170 °C cca 20 minut. Po upečení necháme vychladnout a až poté krájíme.
POZOR!!!! Dávám 4 tvarohy (máme ho rádi) a 4 dcl mléka, jablka podle oka čím více tím lépe a krájím je na menší kousky zachovají si šťávičku!! , rozinky pod jablka aby se nevysušily.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

banunu
(upraveno)
30. 3. 2008, 21:11
Dobrý večer,včera jsem upekla tuto skvělou buchtičku na dnešní oslavu a všem mooooooooooc chutnala
Je opravdu krásně vláčná a s těma mandličkama prostě mňamka




nahlásit
Jarča10
(upraveno)
17. 9. 2007, 19:56
Něco tak dobrého jsem už dlouho nejedla
dala jsem jen dva tvarohy a 1 šlehaču a trochu mlíka ale super jo a přidala jsem ještě do tvarohu van.cukr.Mňam a je už pryč..nevydržea jsem do vychladnutí


nahlásit
Davuka
(upraveno)
16. 9. 2007, 18:56
Děkuji za recept
buchtička je úžasná
Určitě ji budu dělat častěji
Marie






nahlásit
Katy9
(upraveno)
21. 5. 2007, 6:34
prosím tvarohy vaničkové nebo kostky?? díky Katka
nahlásit
myšpulka
(upraveno)
23. 5. 2007, 22:16
@Katy9
Káťo to máte úplně jedno. Ten tvaroh je lepší malinko řidčí...
, stejně to musíte naředit mlékem. Iva

nahlásit

seniorka chachavika
(upraveno)
11. 4. 2007, 19:52

nahlásit
marti 253
(upraveno)
11. 4. 2007, 14:45
Tak ta buchta je fakt super nezbyl ani kousíček už jí pekla i sousedka ,které jsem dala Váš recept a říkala že něco tak dobrého nikdy nejedli.Opravdu báječná záležitost!! Díky
nahlásit
myšpulka
(upraveno)
11. 4. 2007, 17:32
@marti 253
Jéééje to je jako u nás ve vsi se peče od značky až po značku samozřejmě začátek a konec vsi a to je dobře!!! děěěkujeme


nahlásit

Prdelačka
(upraveno)
30. 3. 2007, 13:18
Nazdárek, tak jsem upekla Vaši buchtu a je parádní.






nahlásit
myšpulka
(upraveno)
30. 3. 2007, 13:36
@Prdelačka
To jsme rádi, že Vám také chutná, zkuste můj štrůdlík z pivka a budede mlaskat
Iva

nahlásit

Iluše
(upraveno)
25. 3. 2007, 12:03
DNES TO UPEČU DĚTEM. DÁM VĚDĚT JAKÉ ŘEZY BYLY A JAK CHUTNALY.

nahlásit

kašpina
(upraveno)
24. 3. 2007, 17:04
Dnes jsem vyzkoušela a je opravdu super.Hana

nahlásit