(recept
si oblíbilo 56 návštěvníků)
Dobrota z jablek-naše nejoblíbenější buchta :-)

Potřebné ingredience
40dkg strouhaných jablek30dkg polohr.mouky20dkg cukru1,5dcl oleje2-3 celá vejce(podle velikosti)1prášek do pečiva1van.cukrskořice,oříšky,rozinky.....(co kdo má rád)Poleva12,5dkg cukru5dkg másla1,5lžíce kakaa 1,5lžíce rumu1lžíce horké vodyVše rozpustit v kastrůlku(je to dávka polevy na menší plech,při větším dejte dvojitou dávku :-))
Postup přípravy
Nastrouháme jablka na hrubém struhadle,přidáme mouku,cukr,olej,vejce,prášek do pečiva,van. cukr a skořici(a pak to co má kdo rád :-)),vše zamícháme a dáme na vymazanej,moukou vysypanej plech nebo na peč. papír a pečeme ve středně vyhřáté troubě(180°C).čas nevím,vyndávám to podle barvy :-)...ale budu dneska péct,tak to stopnu :-)
Ještě na teplý nalijeme polevu a necháme zatuhnout(můžeme posypat kokosem :-)
DOBROU CHUŤ!!!!!
:-) tak jsem právě dopekla a pekla jsem 20min při 180°C(povrch krásně zezlátne)
Ještě na teplý nalijeme polevu a necháme zatuhnout(můžeme posypat kokosem :-)
DOBROU CHUŤ!!!!!
:-) tak jsem právě dopekla a pekla jsem 20min při 180°C(povrch krásně zezlátne)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ladybird70
(upraveno)
23. 2. 2010, 15:54
Tak Libuško, tahle buchta nemá chybu
, je rychlá, jednoduchá, prostě super mňamka
, kterou zbaštil i můj syn, který za celý 18-letý život snědl pouze jedno jablko, vitamíny v přírodní formě nebaští, asi má strach, že by se otrávil
, takže aspoň touto cestou, po buchtě se zaprášilo
, takže určitě budu péct častěji! Díky za recept






nahlásit

Veeronika
(upraveno)
23. 3. 2007, 22:37
jo ta je dobrá,ale ta propíchaná byla lepšíííííííííííííííííí








nahlásit