(recept
si oblíbilo 30 návštěvníků)
Buchta - jednoduchá

Potřebné ingredience
Těsto: 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 Hera, 1 a 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 4 lžíce medu, troška skořice, 1 prášek do pečiva, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody
Krém: 1 Salko, 1 máslo, 4dcl mléka, puding (smetanový nebo vanilkový)
Postup přípravy
Sypké přísady smíchat v míse. Přidáme vše ostatní (Heru rozpustit třeba v mikrovlnce) a vylít na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme dle trouby na 180 stupňů.
Salko vaříme ze 4/5 ponořené 45 minut, poté otočíme a znovu 45 minut. Uvaříme puding (bez cukru), za stálého míchání necháme trochu vychladnout a vmícháme salko. Tuto směs pak vešleháme do utřeného másla.
Já si buchtu hned nakrájím, rozkrojené kousky namažu krémem a vše nechám v lednici, krém pak hezky ztuhne. Stejně u nás nikdy nevydrží déle jak do druhého dne :o) dobrou chuť..
Salko vaříme ze 4/5 ponořené 45 minut, poté otočíme a znovu 45 minut. Uvaříme puding (bez cukru), za stálého míchání necháme trochu vychladnout a vmícháme salko. Tuto směs pak vešleháme do utřeného másla.
Já si buchtu hned nakrájím, rozkrojené kousky namažu krémem a vše nechám v lednici, krém pak hezky ztuhne. Stejně u nás nikdy nevydrží déle jak do druhého dne :o) dobrou chuť..
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
klarabrno
(upraveno)
2. 6. 2013, 10:02
Výbornýýýýýý, dělala jsem do dortové formy pro sestru k narozeninám a fakt super




nahlásit

jassnenka
(upraveno)
29. 10. 2007, 1:54
tak ten krem musi byt pohadka
nahlásit

evka23
(upraveno)
16. 5. 2007, 11:08
Je výborný, dostala jsem od všech pochvalu, a není s tím tolik práce jako z orig. medovníkem



nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
22. 4. 2007, 22:10
Nemá chybu, mooooc dobroučký,foto v rodinných.Doporučuji všem








nahlásit

forgi
(upraveno)
23. 4. 2007, 20:52
@Vlasta V.
Jsem ráda že chutná


nahlásit

Vlasta V.
(upraveno)
20. 4. 2007, 13:30
Mám dotaz,to těsto je hned po upečení a vychladnutí měkké,není to jak u medovkíku,že se musí alespon 3 dny odležet,aby placky změkly.Děkuji

nahlásit

forgi
(upraveno)
22. 4. 2007, 11:16
@Vlasta V.
Těsto je hned měkoučké, je to opravdu spíš buchta než klasický medovník, ale chuťově vynikající

nahlásit