Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 30 návštěvníků)

Buchta - jednoduchá

0.0
Buchta  - jednoduchá

Potřebné ingredience

Těsto: 3 hrnky hladké mouky, 3/4 hrnku cukru, 1 vanilkový cukr, 1 Hera, 1 a 1/2 hrnku mléka, 2 vejce, 4 lžíce medu, troška skořice, 1 prášek do pečiva, 1 a 1/2 lžičky jedlé sody

Krém: 1 Salko, 1 máslo, 4dcl mléka, puding (smetanový nebo vanilkový)

Postup přípravy

Sypké přísady smíchat v míse. Přidáme vše ostatní (Heru rozpustit třeba v mikrovlnce) a vylít na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme dle trouby na 180 stupňů.

Salko vaříme ze 4/5 ponořené 45 minut, poté otočíme a znovu 45 minut. Uvaříme puding (bez cukru), za stálého míchání necháme trochu vychladnout a vmícháme salko. Tuto směs pak vešleháme do utřeného másla.

Já si buchtu hned nakrájím, rozkrojené kousky namažu krémem a vše nechám v lednici, krém pak hezky ztuhne. Stejně u nás nikdy nevydrží déle jak do druhého dne :o) dobrou chuť..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

klarabrno 2. 6. 2013, 10:02
Výbornýýýýýý, dělala jsem do dortové formy pro sestru k narozeninám a fakt super :-) (Y) (Y) (Y)
jassnenka 29. 10. 2007, 1:54
tak ten krem musi byt pohadka
evka23 16. 5. 2007, 11:08
Je výborný, dostala jsem od všech pochvalu, a není s tím tolik práce jako z orig. medovníkem (Y) (clamp) (F)
Vlasta V. (upraveno) 22. 4. 2007, 22:10
Nemá chybu, mooooc dobroučký,foto v rodinných.Doporučuji všem (clamp) (Y) :-) (clamp) (Y) :-) :-) :-)
forgi 23. 4. 2007, 20:52
@Vlasta V. Jsem ráda že chutná :-) :-)
Vlasta V. 20. 4. 2007, 13:30
Mám dotaz,to těsto je hned po upečení a vychladnutí měkké,není to jak u medovkíku,že se musí alespon 3 dny odležet,aby placky změkly.Děkuji :-)
forgi 22. 4. 2007, 11:16
@Vlasta V. Těsto je hned měkoučké, je to opravdu spíš buchta než klasický medovník, ale chuťově vynikající (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie