Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

KUŘECÍ KŘIDÉLKA NA MEDU

0.0
KUŘECÍ KŘIDÉLKA NA MEDU

Potřebné ingredience

10-12 kuř. křidélek, 3 ks badyán, 3 stroužky česneku, 5 pol.lžic medu, sojovka, 1dcl vermutu(není nezbytný), sůl, 1 cibule, 1 pol.lžíce glutasolu, solamyl, olej na smažení

Postup přípravy

Do vody cca 2L dáme vařit všechno kromě medu, solamylu a oleje a vaříme do měka. Křidélka vyjmeme a necháme okapat, obalíme v solamylu a na vrstvě oleje smažíme dozlatova (solamyl zlátne pomalu- stačí aby solamylová krusta chytla nazlátlou barvu). Křidélka opět vyjmeme, z pánve slijeme přebytečný olej, aby jídlo nebylo moc mastné, do výpeku nalijeme vývar z křidélek množství podle toho kolik chceme omáčky (cca 1/2L), přidáme med a můžem ještě dochutít sojovkou a vermutem. Je-li omáčka příliš řídká zahustíme trochou solamylu rozmíchaným v troše studené vody, vložíme opražená křidélka a v omáčce pořádně vymácháme, necháme ještě 3 minutky povařit, ale hlídáme, aby se nepřipalovalo ode dna. Podáváme s rýží. Velká mňamka, na které si vždycky skvěle pochutnáme. Dobrou chuť!!
TIP: Z vývaru je výborná polévka, stačí přidat skleněné nudle a baštit.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie