Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 7 návštěvníků)

Beránek

0.0
Beránek

Potřebné ingredience

5 vajec, 17 Dg moučkového cukru, 35Dg polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, citrón, rozinky, 1/2 skleničky oleje, 1 necelá sklenička vody

Postup přípravy

Postup je uveden u fotek.

Umixujeme v jedné míse trošku osolený sníh z bílků a ve druhé míse žloutky s cukrem. Množství je na jednoho beránka, dělám vždycky dvojnásobek a peču 2 najednou nebo třeba beránka a bábovku.

Do umixovaných žloutků s cukrem naliju 1/2 skleničky oleje (2dc sklenička) a zamíchám.

Přidáme rozinky (nejlépe pár dní namočené v rumu), citrónovou kůru, vodu, mouku ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva, zamícháme a přidáme sníh, který do těsta zabalíme.

Zamícháme. Hotovo.

Do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy nalijeme těsto a přiklopíme. Dáme do vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme asi 45min.

Je to dobrota. Kdo má rád, může přidat do těsta ještě kandované ovoce.

Polévám je rozpuštěnou čokoládou na vaření, na jednoho dávám 20Dg čokoládu + 10Dg ztuženého tuku (omega) - rozpustím ve vodní lázni a pak zas nechám zchladit, aby nebyla tak řídká.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Lendulínek 12. 4. 2009, 12:04
Beránek je vynikající (Y) (Y) (Y)Peču už druhého a podle ohlasů mojí rodinky určitě ne posledního (smich)Těsto určitě vyzkouším i do formy na bábovku.Krásné Velikonoce (velikonoce20) (velikonoce8)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie