Fantastický jablečný moučník s tvarohem
Potřebné ingredience
NA TĚSTO: 5 vajec, 150g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 3 lžíce vody - NA JABLEČNOU NÁPLŇ: 1kg očištěných jablek, 2 balíčky vanilkového cukru, šťáva z 1/2 citrónu - NA TVAROHOVOU NÁPLŇ: 500g měkkého tvarohu, 200g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 150g másla - NA POTŘENÍ: 1 smetana ke šlehání, 1 vanilkový cukr, skořice na posypání
Postup přípravy
1) Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a smíchejte s vanilkovým cukrem. Plech vyložte alobalem, raději 2 vrstvy, aby se neprotrhl a na něj rozetřete jablečnou hmotu…
Rakvičky / vaničky
Potřebné ingredience
NA 25 KOUSKU: 30 Dg moučkového cukru, 1 vanilkový cukr, 5 žloutků, 1 celé vejce, 1 lžička solamylu
Postup přípravy
Také se vám zdají v obchodech drahé? Nedávno jsem koupila 10ks za 50Kč, tak mě to přimělo oprášit starý recept, když nám je dělávala mamka jako dětem. Vyjdou tak na 1Kč/1ks.
♥♥♥ Bochánek / mazanec ♥♥♥ podle starého babičky…
Potřebné ingredience
75 Dg polohrubé mouky, 20 Dg tekutého vychladlého másla (ne tuku, to není ono), 15 Dg cukru moučka, 4 žloutky, 1 kostka droždí, 1 lžička soli, mléko, rozinky, rum, muškátový oříšek, citrónová kůra, 1 vanilkový cukr
Postup přípravy
Kdo má můj recept na vánočku, tak je to úplně stejné, akorát dáte malinko víc másla, droždí a žloutků viz. "potřebné přísady".
!!!Bochánek je mňamózní, krásně nadýchaný…
Čínské nudle nebo vrtule s kuřecím masem
Potřebné ingredience
Čínské nudle, 1/2 kg kuřecího masa, 1 pórek, 2 mrkve, jidášovo ucho (houba), sójová omáčka, vorčestr.
Postup přípravy
Tento recept je od mojí kamarádky Kateřiny M. (calexaci), která ho již vložila mezi recepty, ale malinko jsem si ho poupravila, tak si ho sem dovoluji také připsat.
…
Horké maliny se šlehačkou
Potřebné ingredience
Malinový kompot, vanilkový pudink, šlehačka
Postup přípravy
Vodu z malin slijeme, přidáme do ní 2 lžíce cukru, přidáme trochu pudinku (asi 2 lžičky), uvaříme a zalijeme maliny. Množství na 6 pohárků. Podáváme se šlehačkou. Dokrášlit můžeme…
Výborné lívance!!!
Potřebné ingredience
1/2 litru mléka, 1Dg droždí, 2 lžíce cukru, 2 lžíce rozehřátého másla, špetka soli, 2 vejce celá, 30Dg polohrubé mouky. Na ochucení: 1) máslo, cukr, skořice 2) marmeláda, tvaroh 3) jenom marmeláda
Postup přípravy
Do teplého ocukrovaného mléka nadrolíme droždí, necháme 5-10min .
Pak do toho přidáme mouku, špetku soli, polohrubou mouku, rozehřáté máslo a rozmixujeme.
Dáme na teplé…
Langoše
Potřebné ingredience
200ml mléka, 4 Dg droždí, 25Dg hladké mouky, sůl, 1 kostka cukru *** Eidam sýr *** kečup *** česnek *** Pokud vám přijde divné, že tam není žádné vajíčko, tak tam opravdu nepatří!
Postup přípravy
TENTO VÝBORNÝ RECEPT MÁM OD KAMARÁDKY Katky M. (calexaci) ID 33716, DÍKY ♥
Ohřejeme mléko, aby bylo vlažné, osladíme ho a přidáme droždí.
Mezitím dáme do mísy mouku,…
Poctivá ღ♥ SVÍČKOVÁ ♥ღ s domácími knedlíky - poděděný…
Potřebné ingredience
SVÍČKOVÁ: 1kg masa (hovězí nebo zvěřina), mrkev asi 3/4 kg v neoškrábaném stavu, petržel asi 40Dg a celer asi 1/2kilový, 1 cibule, 15Dg špeku, 8 kuliček nového koření, 8 kuliček pepře, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 1 kysaná smetana, dále sůl, cukr, ocet, polohrubá mouka, máslo na pomazání masa. KNEDLÍKY: hrubá mouka, sůl, kvasnice, vajíčko, mléko, včerejší rohlíky
Postup přípravy
Recept na 3litry omáčky (já vařím v 6litrovém hrnci dvojnásobek, takže na fotkách s postupem je toho víc)
TO JE PROSTĚ BÁSEŇ, KDO NEOCHUTNAL, TAK SVÍČKOVOU NIKDY NEJEDL :-)))…
ღ♥ RAJSKÁ ♥ღ s domácími knedlíky - fantastický…
Potřebné ingredience
Hovězí maso/nebo zvěřina/nebo mleté+papriky, 1 větší cibule, 8 kuliček pepře, 8 kuliček nového koření, 2 bobkové listy, 2 hřebíčky, 3 malé rajské protlaky. Na zahuštění trochu hladké mouky, polohrubé mouky, dále sádlo pod cibulku, na ochucení krupicový cukr a sůl.
Postup přípravy
* Do papiňáku nalijeme vodu a vložíme hovězí maso, mám to vyzkoušené i se zvěřinou, je to také vynikající. Vody dáme tolik, aby maso zakryla a také přihlédneme k tomu kolik budeme…
Hnětýnky - vykrajované
Potřebné ingredience
80 Dg polohrubé mouky, 15Dg změklého másla, 35 Dg převařeného másla, 25 Dg cukru moučka, 1 vanilkový cukr, 3 žloutky
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem. Pak přidáme ostatní ingredience a uhněteme ručně těsto. Dáme do lednice a studené vyválíme a vykrajujeme hnětýnky. Pečeme na 200 stupňů. Ocukrujeme cukrem…