Čínské nudle nebo vrtule s kuřecím masem

Potřebné ingredience
Čínské nudle, 1/2 kg kuřecího masa, 1 pórek, 2 mrkve, jidášovo ucho (houba), sójová omáčka, vorčestr.
Postup přípravy
Nejdřív si naložím jidášovo ucho cca. na 2hod do vody.
Pak si nachystám všechny ingredience:
1) oškrábu 2 mrkve a nakrájím je na nudličky
2) nakrájím na kolečka 1 pórek
3) jidášovo ucho (1/3 balíčku) nakrájím na nudličky
4) nakrájím kuřecí maso
Na pánvi orestuju kuřecí maso, osolím ho. Když je maso orestované, hodím k němu mrkev, pórek a jidášovo ucho, chvíli restuju, do "zhadrovatění", pak to pokapu sójovou omáčkou a vorčestrem a nechám cca. 5 min podusit pod poklicí. Hotovo, přendám to do mísy.
V hrnci jsem zatím uvařila čínské nudle - vhodila jsem je do vroucí osolené vody, od bodu varu jsem je tam nechala 2 minuty. Pak jsem je dala do cedníku a propláchla studenou vodou.
Na pánvičku dám nudle a chvíli je tam přehazuju, ani mi nejde o to, aby se mi opekly, naopak, chci jenom, abych je měla trochu mastné od oleje a aby se mi ohřály. Jakmile jsou teplé, přendám je ke směsi a promíchám.
Dobrou chuť!!!
Je to vážně dobrota, zkuste!

Čínské nudle vaječné i bezvaječné - kupuji ve vietnamském obchodě nebo vrtule Panzani, obojí je vynikající.

Jidášovo ucho (sušené houby) - kupuju ve vietnamském obchodě, cena balíčku 35,-, vystačí na 3x

Připravené ingredience - mrkev, pórek, houby

Orestované kuřecí maso.

K orestovanému masu jsem nasypala mrkev, pórek, houby.

Orestováno a zakapáno sójovou omáčkou a vorčestrem.

Podusím.

Hotová směs. Ještě k ní přidám čínské nudle a bude hotovo.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

































