ŠVARCVALDSKÁ ROLÁDA - slavnostní rychlovka

Potřebné ingredience
Na piškot: 6 vajec, špetka soli, 100g cukru, 100g mouky, 3 lžičky kakaa.
Na náplň: 500g čerstvých višní (popř. 700g kompotovaných), ale může být i jiné ovoce, 1 balíček vanilkového cukru, 400g smetany, 1 balíček ztužovače šlehačky, 1 lžíce višňovky (popř. rumu anebo nemusí být vůbec).
Na ozdobu: 50g hořké čokolády.
Postup přípravy
Lehce vlhkou utěrku pocukrujeme, překlopíme na ni piškot a sejmeme pečicí papír. Pomocí utěrky piškot po delší straně srolujeme a dáme vychladnout.
Okapané višně (já jsem dala jahody, a dala jsem jich necelých 400g, protože když z těch višní vytáhnu pecky, je to rozhodně míň, než 500g) smícháme s vanilkovým cukrem.
Smetanu s přidáním ztužovače šlehačky ušleháme (je dobré přidat cukr, náplň je pak málo sladká) a přidáme lžíci višňovky (já jsem dala rum).
Rozbalíme piškot, pomažeme jej třetinou šlehačky a pravidelně poklademe višněmi (v mém případě jahodami). Pak piškot srolujeme zpět po delší straně.
Roládu opatrně přesuneme na tác a silně ji potřeme ze všech stran zbývající šlehačkou. Nakonec ozdobíme vrch rolády strouhanou čokoládou.
Dáme na hodinu do chladna.

Upečený korpus. Lehce vlhkou utěrku pocukrujeme, překlopíme na ni piškot a sejmeme pečicí papír.

Pomocí utěrky piškot po delší straně srolujeme a dáme vychladnout.

Rozbalíme piškot, pomažeme jej třetinou šlehačky a pravidelně poklademe višněmi (v mém případě jahodami).

Pak piškot srolujeme zpět po delší straně.

Roládu opatrně přesuneme na tác a silně ji potřeme ze všech stran zbývající šlehačkou.

Nakonec ozdobíme vrch rolády strouhanou čokoládou.

...nakrojeno:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu





