(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Kefírová buchta bez vajec
Potřebné ingredience
3 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1/2 hrnku oleje, 2 hrnky kefíru, 2 lžíce kakaa, 1 1/2 lžičky jedlé sody
Postup přípravy
Všechny suroviny smícháme v míse a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme asi půl hodiny a pak zkontrolujeme píchnutím špejlí jako u bábovek, zda je hotová.
TIP: já ji ještě potřu čoko polevou a sypu kokosem
BUDU RÁDA, KDYŽ SE VYJÁDŘÍTE A NAPÍŠETE MI PŘIPOMÍNKY PO OZKOUŠENÍ RECEPTU - MŮŽU SE TŘEBA SPLÉST. A PŘIJÍMÁM I KRITIKU. DĚKUJI
TIP: já ji ještě potřu čoko polevou a sypu kokosem
BUDU RÁDA, KDYŽ SE VYJÁDŘÍTE A NAPÍŠETE MI PŘIPOMÍNKY PO OZKOUŠENÍ RECEPTU - MŮŽU SE TŘEBA SPLÉST. A PŘIJÍMÁM I KRITIKU. DĚKUJI
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

maminkamartina
(upraveno)
7. 3. 2012, 21:34
Zdravím vás Blanko, moc děkuji za receptík, již jsem ho vyzkoušela a kupudivu všem chutnal
Hledala jsem nějakou buchtu, kde bych nemusela dávat vajíčka, když se tak rapidně zvýšila cena a navíc v mnoha obchodech teď nejsou a váš recept mi moc pomohl.
A proto vám také píši, že jsem ho vyzkoušela i trošku jinak - neměla jsem doma kakao a měla méně mouky (asi o půl hrnečku) a také jsem neměla žádný kefír, tak jsem místo kakaa a trošku mouky přidala strouhaný kokos a místo kefíru dala mléko, dle tipu v komentáři u této buchty, na vrch dala mražené borůvky a světe div se - i tak se mi to povedlo. Takže můžete vyzkoušet i takto. Ještě jednou díky a sladké pečení přeje Martina s rodinou



nahlásit

Libi79
(upraveno)
26. 2. 2009, 9:32
Dobrý den Blanko, buchta je opravdu výborná
Manžel si pochvaloval
Má rád kefírové buchty,takže jsem mu ulahodila
Děkuji za receptík
Libuša




nahlásit
mamkahanka
(upraveno)
15. 4. 2008, 16:18
Blani dobrý den. Dnes jsem upekla buchtu podle Vašeho receptu- a je vynikající!!!! Krásně nadýchaná, jemňoučká- už dlouho se mi opravdu něco tak dobrého nepovedlo
a navíc je to velká rychlovka! Použila jsem jahodový kefír- a nejde to na chuti skoro poznat, jen to líp vonělo při pečení. Moc děkuji za super receptík- určitě se u nás doma zabydlí
Hanka




nahlásit
LuKl
(upraveno)
26. 8. 2007, 14:15
Blanko, dnes jsem Vaši buchtu upekla a je výborná
Dělala jsem podobnou, ale s vejci. Ty mi bohužel došly :o(, tak jsem ráda za Váš recept.
Lucie P. S. - místo kefíru dávám občas mléko - není to vůbec poznat... třeba by to pak Vašemu manželovi chutnalo



nahlásit

jacuk
(upraveno)
17. 5. 2007, 21:43
Dneska jsem ji upekla a jenom se po ní zaprášilo
,je super
.Zkuste na oplátku můj recept.







nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
21. 5. 2007, 14:32
@jacuk
Tak to jsem opravdu ráda
A muž ji jíst nebude a nebude. Byl to oblíbený recept mojí mamči.




nahlásit

Pája a Ája
(upraveno)
21. 5. 2007, 16:05
@b.l.a.n.k.a.
babča tohle taky dělá,a je výborná,proč ji jíst nechce? nevadí mu třeba ten kefír? Mému muži kdybych řekla,že v tom je kefír(když se u babči láduje),tak by asi taky zaváhal.

nahlásit

b.l.a.n.k.a.
(upraveno)
21. 5. 2007, 17:41
@Pája a Ája
Máte pravdu - kefír. A přitom to v tom necítíte. Ale on jí pozná. Nevim jak, pozná. Já to mám zase s jogurty.
Ale ještě polevička a kokos


nahlásit

Pája a Ája
(upraveno)
21. 5. 2007, 18:06
@b.l.a.n.k.a.
tak zkuste dát nahoru jinou polevu. Babča dělá krém z tvarohu,másla, pudingu a rumu. Do těsta zkuste vynechat kakao,a řekněte mu,že to je jiná buchta. Kdyby jste měla zájem o přesný recept toho krému,tak písněte přes vzkazy.
nahlásit