Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Kuřecí závitky s olomouckými tvarůžky obalované v corn flakes

0.0
Kuřecí závitky s olomouckými tvarůžky obalované v corn flakes

Potřebné ingredience

Na 4 porce: 4 kuřecí nebo krůtí řízky, šunka, 2 balení olomouckých tvarůžků ( je jedno jakého tvaru, jestli kolečka nebo tyčinky), klasický trojobal ( mouka hladká nebo polohrubá, vejce a nadrcené corn flakes neboli kukuřičné lupínky a trocha strouhanky), olej
Opečené brambory, cibule

Postup přípravy

Rozřízneme řízky , tak aby při rozevření nám zůstala kapsa ( já rozříznu celý a nechám jednu stranu neproříznutou. Lehce řízky naklepeme a můžeme osolit a přidat trochu koření na kuře. Položíme na to plátky šunky ( dávám asi 3 velké) a na to dáme syrečky ( když dávám kolečka, tak asi 3 kusy, záleží na velikosti řízků). Přiklopíme šunkou ( já ji nechávám trochu přes okraje řízku a pak přehnu, aby mi syrečky při smažení nevytékaly a překlopíme druhou částí masa. Pořádně přiklepneme okraje a obalujeme v mouce, vajíčku a corn flakes smíchanými s trochou strouhanky. Pak už klasicky smažím v dobře rozpáleném oleji. Podávám v opečenými bramborami. Brambory klasicky oloupeme a nakrájíme na kolečka a dáváme do vymazaného pekáče , do kterého jsme pokladly nakrájenou cibuli na kolečka. Posypeme kořením na hranolky. Pečeme v troubě.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

mikky.h 17. 5. 2007, 8:57
Mončo,tohle dělávám,sice bez lupínků ( doma by mě to stejně oloupali ),strouhanky apod..Dávám brambory nakrájené na kolečka,osolím,okmínuju,na ně pokládám kuřecí prsíčka,osolím,opepřím,příp.grilovacím kořením a na ně tvargle,ale takové ty ve větším balení ( v kauflandu ),udělá to parádní kůrčičku a šmakuje neuvěřitelně.Vůbec nesmrdí!!!Fakt bašta!!!Dávám (Y) (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F)
Karelia 17. 5. 2007, 11:04
@mikky.h Zdravím Míšo, tak se opět shledáváme. Musím potvrdit, že když jsem to před X lety dělala poprvé, měla jsem strach, abych neotrávila sousedy :-D, ale fakt to nesmrdí! :-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie