(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
KRAJANCE Z JIŽNÍ MORAVY

Potřebné ingredience
škvarky, hladká mouka, zakysaná smetana, prášek do pečiva, sůl, povidla, sádlo, smetana (klidně i prošlá)
Postup přípravy
Do mísy dáme 2 zakysané smetany, 2 obyč. smetany (klidně i prošlé) a hladkou mouku, tak, aby nám vzniklo těsto podobné kynutému. Přidáme 2 lžíce rozpustěného sádla, špetku soli a namleté škvarky. Všechno zamícháme a nakonec přidáme trochu prášku do pečiva. Potom si naděláme na pracovní desku bochánky a na každy dáme povidla (tolik kolik máte rádi:o) - lze dělat i bez povidel). plech si vymažeme sádlem a postupně na něj klademe "krajance". Na plechu je potom zabalujeme, aby povidla nebyla vidět. Pokud se vám bude těsto lepit na ruce, vždycky si je namočte do sádla.Pečeme ve vyhřáté troubě cca 10-15 minut (250°)

.

..

...

....

....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

iveta.c
(upraveno)
13. 10. 2012, 18:01
to jsme jídali jako malý od babičky, hohužel recept jsme ztratili.dík za zvěřejnění receptu hned to vyzkouším.



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
14. 7. 2009, 16:56






nahlásit

ZELDA
(upraveno)
14. 7. 2009, 19:43
@Ilonáček



nahlásit

dominok
(upraveno)
14. 7. 2009, 9:08





nahlásit

ZELDA
(upraveno)
14. 7. 2009, 9:18
@dominok
určitě je zkuste udělat!
je to rychlovka a mooc dobré




nahlásit

Zelča
(upraveno)
14. 7. 2009, 9:02










nahlásit

ZELDA
(upraveno)
14. 7. 2009, 9:16
@Zelča
nene, to včera večer babička zjistila že má moc zakysané smetany a nevěděla co s ní, tak jsme je spolu dělali
zedníci si taky dali a nic nám už nezbylo





nahlásit