Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 10 návštěvníků)

KARBENÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK

0.0
KARBENÁTKY Z OVESNÝCH VLOČEK

Potřebné ingredience

Půl sáčku (250g) ovesných vloček, 1/2 litru vody, 1 kostka masoxu, 1 kostka droždí, 1 vejce, 1 až 2 rohlíky namočené ve vodě, 1 středně velká cibule, 1 lžíce hořčice, sůl, pepř a koření jaké dáváte do sekané ( česnek, majoránka, kmín......)

Postup přípravy

Do větší mísy vysypeme vločky a zalijeme vývarem z půl litru vody a jednoho masoxu. Necháme alespoň půl hodiny stát. Rohlíky si natrháme na kousky a namočíme do vody, pak přidáme k vločkám spolu s vejcem, cibulí, hořčicí a kořením. Droždí rozpustíme na oleji (jedna čajová lžička, ale olej nemusí být) a vlijeme k vločkám. Pořádně promícháme a případně ještě dochutíme kořením. Je-li "těsto" řídké, můžeme ještě zahustit strouhankou. "Těsto" by mělo být jako hustá piplavá kaše. Pomocí dvou lžic kladem menší kopečky rovnou do strouhanky, zasypeme je a v ruce uplácneme tenčí karbenátek. Krátce usmažíme z obou stran na vyšší vrstvě oleje.

VLOČKY ZALIJEME VÝVAREM Z PŮL LITRU VODY A JEDNOHO MASOXU A NECHÁME ALESPOŇ PŮL HODINY STÁT.

MEZI TÍM SI NAMOČÍME ROZDROBENÉ ROHLÍKY DO VODY, CIBULI NAKRÁJÍME NA DROBNO A PŘICHYSTÁME OSTATNÍ SUROVINY.

KVASNICE SI ROZPUSTÍME V MALÉM KASTRŮLKU NA JEDNÉ ČAJOVÉ LŽIČCE OLEJE, ALE OLEJ NEMUSÍ BÝT. (JEN NEZAPOMEŇTE MÍCHAT).

PO PŮL HODINĚ MÁČENÍ VLOČEK, PŘIDÁME VŠECHNY UVEDENÉ SUROVINY A DŮKLADNĚ PROMÍCHÁME. OCHUTNEJTE A DOCHUŤTE.

TAKHLE BY TO MĚLO VYPADAT, HUSTÁ PIPLAVÁ KAŠE. JE-LI MOC ŘÍDKÁ, ZAHUSTĚTE JÍ STROUHANKOU.

POMOCÍ DVOU LŽIC KLADEME MENŠÍ BOCHÁNKY PŘÍMO DO STROUHANKY.

BOCHÁNEK ZASYPEJTE STROUHANKOU, JINAK BY JSTE SE K TĚSTU PŘILEPILY.

UPLÁCEJTE TENČÍ KARBENÁTKY. JÁ JE DĚLÁM VELKÉ ASI JAKO DLAŇ.

POZOR PŘI MANIPULACI , JSOU VELMI KŘEHKÉ. RADĚJI NEŽ RUKAMA JE NĚČÍM PODEBERTE PŘI VKLÁDÁNÍ DO PÁNVE.

SMAŽÍME JE Z OBOU STRAN VE VYŠŠÍ VRSTVĚ OLEJE DO ZLATOVA. STAČÍ KRÁTCE, VLOČKY JSOU PO MÁČENÍ MĚKKÉ.

NO A TAKLE TO VYPADÁ ROZKROJENÉ, JAKO KARBENÁTEK A VĚŘTE MI, ŽE TAK TAKÉ CHUTNÁ. (SKORO) NEBOJTE SE TOHO A NALOŽTE TO PĚKNĚ VAŠIM MASOŽRAVCŮM POD NOS. JEN JIM NEŘÍKEJTE CO BAŠTÍ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
( Já jsem poprvé zalhala tak , že je to novinka - mleté kuřecí maso, protože jsou karboše světlejší. Po obědě jsem se přiznala a teď už si o ně masořravci řeknou sami !! )
DOBROU CHUŤ :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Nadys 20. 3. 2017, 18:25
(F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie