Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

karamelovo-škoricove slimaky (super cesto)

0.0
karamelovo-škoricove slimaky (super cesto)

Potřebné ingredience

CESTO:1 3/4 šalky teplej vody,1 1/2 čl droždia,1/2 čl soli,4 vajcia,1/2 šalky tekuteho medu,1/2 šalky rozpusteneho masla,7 šalok hl.muky KARAMELOVA VRSTVA:6 PL zmaknuteho masla,štipka soli,1/2 šalky hnedeho cukru(moze byt aj biely),pekanove orechy (ja som dala vlašske mlete ale mozu byt rozne) ŠKORICOVA PLNKA:4 PL zmaknuteho masla,1/4 šalky cukru,1PL ml.škorice,1/2 šalky orechov,ak chcete aj hrozienka

Postup přípravy

CESTO sa robí den vopred,vtedy je lepšie. Miesi sa len kratučko,je fantasticke,a skladuje sa v chladničke .Vydrži aj 4 dni.Daju sa z neho robit buchty,zaviny,kolače,čokolvek...Ja som toto robila z polovičnej davky a vyšiel mi taky stredny plech.Ale mozete si urobit cesto z celej a len plnky z polovičnej a za par dni vytiahnut cesto z chladničky a urobit zase niečo ine..ved vyskušajte...Takze ak mate pekarničku,šupnite to všetko tam,ak nie tak v miske zmiešame vajička,vodu,med,rozpustene maslo,drozdie a sol.Dobre premiešame varechou a pridame muku a miešame dokym nevidime suchu muku.Misku uzavrieme a šup do chladničky.V den ked sa rozhodnete piect,cesto z chladničky vyberte a nechajte v kuchyni.(stači 1 hodinu pred pečenim).PLNKA:všetko spolu zmiešame.KARAMELOVA VRSTVA: takisto všetko zmiešame.Pomučime si dosku a cesto vyvalkame na obdlznik alebo oval,potrieme plnkou a skrutime ako roladu.Nakrajame..Karamelovu vrstvu nasypeme do pekača a rovnomerne rozotrieme.Na nu poukladame slimačiky,a nechame ešte 1/2 hodinu podkysnut.Pečieme na 180 st asi 35 min.Ešte za horuca ich dame z plechu preč lebo ked karamel schladne ,potom idu tažšie...

Vyvalkane cesto a natrete plnkou..

Karamelova vrstva..

Naukladane na plechu...

Upečene...a ta vona !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

lidare 1. 8. 2013, 18:21
(Y) :-)mňam (C) (clamp) (clamp) (clamp)
yvonne_Silber 21. 11. 2010, 18:07
Těsto luxusní, alee...asi sem neměla dávat čerstvý kvasnice co dávám cca na půl kila mouky (3/4 kostičky), neb mi to v ledničce začlo úžasně kynout..a nemínilo přestat, takže sem z toho udělala hned. ,-)
Egreska 22. 11. 2010, 17:36
@yvonne_Silber Evka na pol kg muky je 3/4 kocky strašne moc ,-) stačí 1/3 alebo aj 1/4 kocky *-) dufam že vam chutilo (L) (L) (L)
yvonne_Silber 29. 11. 2010, 2:21
@Egreska Já to dávám třeba na vánočku úplně běžně (nakyne a nepřekyne v domácí pekárně), takže sem si říkala, že na kilo to bude pohoda... [A] Každopádně to bylo naprosto famozní, jenom se po tom zaprášilo! (L) Z půlky sem udělala dva jablečný štrůdly a z půlky šneky, radosti habaděj (D)
Egreska 29. 11. 2010, 8:06
@yvonne_Silber Ja neviem čo je toto za šialene cesto ,že tak kysne ,-) som rada že chutilo (L) (L) (L)
Loba 18. 9. 2009, 12:32
jakou konzistenci má mít těsto před tím než se dá do lednice?jsem to asi zvrzala *-)mám to nějaké řídkééééé 8o| +o(
Egreska 18. 9. 2009, 17:02
@Loba jooooooooj,tak to mi je luto..cesto musi byt klasicke polotuhe,pekne hladke..zalezí aj od muky a ostatnych ingrediencii,vzdy si ho treba doladit tak aby bolo akurat.. *-) to som prekvapena ,ze sa vam nepodarilo lebo je to jedno z najjednoduchšich ciest... (H) ale netreba sa vzdavat...a uz sa vam neda napravit? (L)
Loba 18. 9. 2009, 20:13
@Egreska Marti to je v pohodě,já jsem na pečení antitalent ;-) uvařím fakt cokoliv,ale pečení mi nejde 8o|,dala jsem tam víc mouky a uvidím zítra :-$jinak je mi jasný,že to je zas mýma rukama a ne vaším receptem..pravda je že jsem tam šupla tu úplně nejoobyčejnější mouku co je u nás k dostání,tak třeba to je tím-cháchá to se umím pěkně chlácholit že :-D ;-) pa (F)
Egreska 19. 9. 2009, 7:35
@Loba Som zvedava čo vam z toho vyjde..budem držat palce aby ste si pochutili,lebo je to naozaj dobry receptik.. (Y) a aj keby to nevyšlo,netreba sa vzdavat.. :-) a ked vam nejdu kysnute cesta, treba napisat ježiškovi o pekarničku a mate vystarano :-)
Loba 19. 9. 2009, 17:50
@Egreska Milá Marti,tak nakonec jsem ještě přidala trochu mouky a těsto bylo o.k. a musím vám tedy opravdu MOC poděkovat,protože je to naprosto famozní (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp dobrota.fakt tedy to stálo za to a dávám si ho mezi oblíbené :-$
Egreska 19. 9. 2009, 18:59
@Loba velmi sa z toho tešim,ze sa vam to podarilo...cesto je naozaj super a da sa s nim robit všeličo.. http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=54619&user=163785 aj toto je z neho... (L)
cherrycake 7. 8. 2009, 16:07
(Y)
Ilonáček 6. 8. 2009, 11:46
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie