Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Snadná bublanina z kefíru

0.0
Snadná bublanina z kefíru

Potřebné ingredience

500g třešní
80g másla
150g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
3 vejce
200ml kefíru
150g polohrubé mouky
150g hladké mouky
1 prášek do pečiva
zakysaná smetana na zdobení

Postup přípravy

Milé maminky,babičky,tetičky,tento recept mám časopisu magazín pro naše zákazníky Albert v kuchyni,a jelikož jsem jej vyzkoušela a moc nám chutnal,tak vám ho přeposílám.Doufám,že vám bude stejně chutnat jako nám.

Začneme vypeckováním třešní.Hned potom rozehřejeme máslo,nalejeme ho do mísy a přidáváme moučkový a vanilkový cukr,vejce a kefír.Všechno mixérem ušlaháme do hladké hmoty.Nakonec přidáme prosátou mouku(aby se nadýchla) a prášek do pečiva(rozetřít mezi prsty,aby neměl hrudky).
V té době se nám už předehřívá trouba na 170 stupnů a vyložíme si pekáč(velikost 35x25cm) pečíčím papírem a těsto na něj pěkně rovnoměrně nalijeme a uhladíme.
Bublaninu děláme vždy z hodně zrálých třešní.Bývají težké,a tak je nejdříve obalíme v mouce a pomalu pokládáme rovnoměrně do těsta.Takhle nespadnou až na dno,ale protknou těsto v celé výšce.Pečeme 20 minut,vychládlé nakrájíme na čtverečky a na talířku zalijeme omáčkou a ozdobíme lžičkou zakysané smetany.


Třešnová omáčka:250g vypeckovaných třešní dáme do kastrůlku,zasypeme 3 lžícemi krupicového cukru a zalejeme 1-2 lžícemi vody(případně trochou griotky).Vaříme tak dlouho,až tekutina zhoustne.


Všem přeji zdařilou práci a dobrou chut a věřím,že vám tento recept bude chutnat jako nám.Míša

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie