Žloutkové řezy
Potřebné ingredience
Kolik váží 8 vajec tolik cukru, o 1 vejce méně másla, o 2 méně výběrové mouky (pokud nechceme vážit tak průměrně velká vejce odpovídají hmotnosti – 44 dkg cukru, 39, dkg másla, 34 dkg mouky), 1 vanilkový cukr, citronová kůra, vlašské ořechy.
Postup přípravy
Žloutky, máslo, cukr, vanilku a citr. kůru třeme buď ½ hodiny ručně nebo šlehačem (kratší dobu, až je pěkně našlehané). Do našlehané hmoty postupně přidáváme mouku a pak ušlehaný sníh z bílků. Polovinu těsta nalijeme na plech a necháme mírně rozpéct (až je mírně narůžovělé). Pak vyndáme z trouby a necháme chvilku prochladnout. Povrch natřeme rybízovou marmeládou (lze i jinou, ale lepší je kyselejší), nalijeme druhou polovinu těsta, kterou posypeme posekanými vlašskými ořechy a dopečeme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
11. 8. 2009, 21:24