Polský kakaový

Potřebné ingredience
1 skleničku vody převařené - lehce ochlazené; 2 vanilkové cukry; 1 sklenička cukru; 2 - 3 lžičky kakaa (ne granko!!!); balení mléka v prášku; 1 máslo; lískové oříšky; rozinky; suché dortové oplatky; sušenky albertky (u nás je zrovna neměli, tak jsem vzala jiné suché, nesmějí být s čokoládou nebo tak)
Postup přípravy

Potřebné přísady. Ve fofru jsem zapoměla vyfotit ještě máslo:-)

Vodu, vanilkové cukry, cukr, kakao a máslo dáme do hrnka, pomalu ohříváme až do rozpuštění másla, kdy se vše krásně spojí. Odstavíme a necháme 5 minut stát.

Pak vsypeme sušené mléko. Já jsem měla 400g balení a tak polovina mi z toho zbyla. Nedávala jsem všecko. Mlíčko se musí řádně vmíchat, aby nevznikly hrudky. Sypeme tak dlouho, dokud není hmota polotuhá - ne zas aby v tom stála lžíce:-)).

Po vmíchání mléka přidáme rozinky (namočila jsem si je předtím asi na na 10 minut do vroucí vody) a oříšky.

Pak nalámeme sušenky. Lepší jsou ty albertky, ale snesli se i tyhle:-) Dala jsem celé balení.

Nalámeme dortové suché oplatky. Já měla takové větší obdelníky, tak jsem dala 3.

Pořádně smícháme dohromady.

Připravenou hmotu dáme do srnčího hřbetu vyloženého pečícím papírem, alobalem, nebo mikrotenovou folií a pořádně vtlačíme dovnitř, aby nám nevznikly uvnitř bubliny. Může být i jiná forma, hlavně ji nezapomeňte vyložit něčím, jinak to z toho nedostanete ven. Pak už jen hurá do lednice, aby vše krásně stuhlo.

Připraveno k papkání. Mohu opravdu vřele doporučit - obzvlášť někomu, kdo zbožňuje mňamky ze sušeného mléka!!! Při mlsání je v pusince jako v ráji!!!! DObrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu













































































































