Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

KRAFLE

0.0
KRAFLE

Potřebné ingredience

těsto: 250g visy(já dávám máslo), 1/4l vody,250g hladké mouky, 8vajec

krém: 3/4l mléka, 7lžic hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 360g másla, 200g moučkového cukru, rum,moučkový cukr na pocukrování

Postup přípravy

Visu (máslo) dáme vařit s vodou, za prudkého varu vsypeme najednou mouku, řádně promícháme a odstavíme. Do vychladlého vmícháme jedno vejce po druhém (nejlépe v hnětači) a propracujeme. Na pomaštěný plech ( já používám pečící papír, nemusíte vymašťovat) tvoříme lžičkou malé kopečky (podle velikosti plechu buď 4x3 nebo 4x4 - tzn. 12-16ks na plech), které není třeba nijak záměrně tvarovat - zajímavý vzhled získají samy vyfouknutím těsta při pečení. Pečeme v silně rozpálené troubě (já peču v horkovzdušné asi na 180°C) - prvních 5 minut neotvírat ! , pak teplotu zmírníme a pečeme dozlatova (10-15min celkem) (já peču pořád při stejné na třech plechách zároveň, jen pak prohodím horní se spodním). Krafle musí být dostatečně vysušené.
Při přípravě krému si uvaříme hustou kaši z mléka, hrubé mouky a vanilkového cukru, kterou za občasného míchání necháme vychladnout.Mezitím si vyšleháme máslo s moučkovým cukrem, vmícháme vychladlou kaši a ochutíme rumem.
Upečené krefle nakrojíme(je lepší hned jak trochu vychladnou, dokud jsou křupavé), naplníme krémem a pocukrujeme(nemusí být, ale lépe to vypadá ). Nepříliš náročným způsobem , tak získáme sváteční zákusky ke kávě nebo čaji v množství asi 90ksěla vždy přes 100, naposledy 112 - záleží, jak velké kopečky děláte). Jsou opravdu výborné, úspěch měli vždy :-))
Upečené krafle můžeme též naplnit slanou pomazánkou, např. z Nivy, výborně se pak hodí k vínu (no to jsem zatím nezkoušela, ale asi to bude taky mňamka :-))

lžičkou tvoříme malé kopečky, které není třeba nijak záměrně tvarovat

pečeme dozlatova, na tvaru získají vyfouknutím :-)

upečené krafle nakrojíme a naplníme krémem

lehce pocukrujeme a servírujeme :-)
Přeji dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pavlinasen 20. 8. 2009, 17:25
Markétko, měla bych asi přiblblý dotaz: do vody dáte celou kostku másla, nebo máslo nejdříve rozpustíte a pak dáte do vody? *-) Díky, Pavlína Jinak vypadá to moc pěkně, už se na ně chystám!!
Ilonáček 18. 8. 2009, 17:11
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie