Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 9 návštěvníků)

Muffinky

0.0
Muffinky

Potřebné ingredience

5 vajec, 20 dkg cukru, 1 vanilkový lusk (nebo trochu vanilkového cukru), 22 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, 20 dkg rozpuštěného másla, a pak přiměřeně - rozinky, sušené meruňky, vlašské ořechy, čokoláda, mletá skořice, citronová kůra.

Postup přípravy

receptík jak je dělá "Kuchařská pohotovost" ... jsou výborné, vyzkoušejte :) postup viz. níže..

Vejce rozšleháme s cukrem, přidáme vanilku nebo trochu vanilkového cukru.

Do mouky postupně přimícháme kypřící prášek, rozinky, nakrájené sušené meruňky, nasekané vlašské ořechy (rozinek, meruněk a ořechů jsem dala vždy po hrsti), nastrouhanou čokoládu (strouhala jsem dva proužky), skořici a trochu nastrouhané citronové kůry.

Všechno důkladně promíchat, hotovou směs nasypat do mísy s našlehanými vejci, přidat roztavené máslo, opět promíchat a těsto máme hotovo.

Formu na muffiny vyložit papírovými košíčky, které plníme do dvou třetin a pečeme při 180-200 stupních... v receptu se uvádí dokud muffiny nepopraskají, ale mi nepopraskaly :) ... Pak již ozdobit dle libosti. Tady se vyřádil můj chlapeček s citronovou polevou a kupovanými ozdůbkami.... chceme- li se držet přesně rad Kuchařské pohotovosti, ozdobíme šlehačkou, čerstvým ovocem a lístky bylinek.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

pimpulka 9. 9. 2009, 20:24
(L)
Ilonáček 7. 9. 2009, 22:14
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie