Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Slaný špenátový koláč

Slaný špenátový koláč

Potřebné ingredience

Listové těsto (beru předválené), cca 15 dkg slaniny, 1 větší cibule, balkánský sýr, smetana ke šlehání 150 ml, 2 vejce, strouhaný sýr, a to nej - listy špenátu (nebo čehokoliv jiného :-) - cukyna, rukola, předvařená mrkvička.....atd.)

Postup přípravy

Nejkoláč, v létě dělám velice často, rychlý na přípravu i na konzumaci :) ideální pro ty, co mají radí slané koláče. \r\nKulatou koláčovou formu vyložím předváleným těstem …

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Potřebné ingredience

130g Hery, 150g krupicového cukru, 3 vejce, 250g polohrubé mouky, 120 ml mléka, jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 lžička vanilkové esence, tuk a strouhanka na vymazání formy

Postup přípravy

Původně je recept na velikonočního zajíčka, ale nám chutnal i jako beránkový :) Recept je z loňského dubnového čísla Gurmán

Zobrazit více...
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
Kuřecí kornout s hráškem

Kuřecí kornout s hráškem

Potřebné ingredience

4 porce kuřecích prsou, 250 g mraženého hrášku, 100g slaniny, 4 plátky sýru eidam, lžička Podravky, lžíce oleje, lžíce másla, sůl

Postup přípravy

Slaninu pokrájíme na kostičky a orestujeme spolu s lžíci oleje. Přidáme zmražený hrášek, prohřejeme, ochutíme kořením a odstavíme. Kuřecí maso tence naklepeme, osolíme, vytvoříme…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Frittata ze sladkých paprik a cukety

Frittata ze sladkých paprik a cukety

Potřebné ingredience

Základ tohoto výborného italského pokrmu tvoří vejce, sýr a zelenina. SUROVINY: 45ml/3 PL olivového oleje, 1 červená cibule nakrájená na tenká kolečka, 1 velká červená a 1 velká žlutá paprika bez semen nakrájená na tenké nudličky, 2 utřené stoužky česneku, 1 střední cuketa (malá) nakrájená na tenká kolečka, 6 vajec, 150g čerstvě nastrouhaného sýra, nejlépe italského: fontiny, provolone na taleggio, sůl a čerstvě mletý černý pepř

Postup přípravy

1. Na velké pánvi se silným nepřilnavým dnem zahřeme 2 PL oleje. Na mírném ohni smažíme asi 10 minut cibuli a plátky paprik doměkka.
2. Na pánev přidáme zbytek oleje. Přidáme…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Ředkvičkové máslo

Ředkvičkové máslo

Potřebné ingredience

1-2 svazky ředkviček, 15 dkg změklého másla, 15dkg žervé nebo lučiny, sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy

1. ředkvičky důkladně očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle (případně za pomoci robotu). Jemně posolte a nechte 15minut stát - pustí vodu.
2. změklé máslo utřete se solí,…

Zobrazit více...
POMAZÁNKY
Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem

Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem

Potřebné ingredience

20dkg sýra s modrou plísní nastrouhaného přes hrubé struhadlo, 20dkg žervé nebo cottage, 3PL bílého jogurtu, hlavičku česneku, klíčky z fazolí mungo, sůl, pepř, případně špetku cukru

Postup přípravy

1.Troubu si předehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodinky pečte. Nechte vychladnout, a pak vytlačte sroužky ze slupky.
2. sýr rozetřete se…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Tvarohový mazanec - bez kynutí!!

Tvarohový mazanec - bez kynutí!!

Potřebné ingredience

4 lžíce rozinek + rum na naložení, 500g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, nastrouhaná kůra z 1 citronu (já použila sušenou kůru), 150 g cukru, 150 g měkkého másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 60g nasekaných mandlí+plátky na ozdobu, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Recept jsem získala z časopisu Gurmán, můžu jen doporučit. Mazanec je vynikající. A teď postup - viz. fotopostup.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Muffinky

Muffinky

Potřebné ingredience

5 vajec, 20 dkg cukru, 1 vanilkový lusk (nebo trochu vanilkového cukru), 22 dkg hladké mouky, prášek do pečiva, 20 dkg rozpuštěného másla, a pak přiměřeně - rozinky, sušené meruňky, vlašské ořechy, čokoláda, mletá skořice, citronová kůra.

Postup přípravy

receptík jak je dělá "Kuchařská pohotovost" ... jsou výborné, vyzkoušejte :) postup viz. níže..

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Hruška Heléne

Hruška Heléne

Potřebné ingredience

Hotový dortový korpus - šikulky si mohou i upéci, čokoládový pudink (např. bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera - já použila normální). Místo mléka celou neušlahanou šlehačku, hruškový kompot, čiré dortové želé (Dr. Oetker), hořká čokoláda na strouhání.

Postup přípravy

Tento receptík jsem kuchařinky objevila v milém časopise Paní domu. Velmi jednoduchý, jestliže použijeme hotový korpus tak i rychlý. Zaručeně s ním uspějete. Připravíme si pudink,…

Zobrazit více...
BEZMASÁ JÍDLA
Špenátové palačinky se sýrovou omáčkou

Špenátové palačinky se sýrovou omáčkou

Potřebné ingredience

3 vejce, 500 ml mléka, 150 g pol. mouky, sůl, listový špenát .. Omáčka: olivový olej, česnek, 1 kelímek smetany na vaření, cca 15 dkg nivy, cca 10 dkg strouhaného ementálu - francouzského, bílý pepř, sůl

Postup přípravy

Vejce smíchat s mlékem, přidat mouku a půl lžičky soli. Nakonec vmíchat najemno nakrájený špenát - přibližně šest větších listů. Palačinky smažit na rozpáleném oleji.
OMÁČKA:…

Zobrazit více...

Kategorie