(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Špenátové palačinky se sýrovou omáčkou
Potřebné ingredience
3 vejce, 500 ml mléka, 150 g pol. mouky, sůl, listový špenát .. Omáčka: olivový olej, česnek, 1 kelímek smetany na vaření, cca 15 dkg nivy, cca 10 dkg strouhaného ementálu - francouzského, bílý pepř, sůl
Postup přípravy
Vejce smíchat s mlékem, přidat mouku a půl lžičky soli. Nakonec vmíchat najemno nakrájený špenát - přibližně šest větších listů. Palačinky smažit na rozpáleném oleji.
OMÁČKA: Na olivovem oleji lehce osmahnout 3 stroužky rozmačkaného česneku, podlít smetanou a přidat nastrouhanou nivu a ementál (můžete použít i jiný sýr - vynikající je gorgonzola, i když finančně náročnější). Míchat do rozpuštění, osolit a přidat bílý pepř. Jestliže je omáčka příliš řídká, zahustit dvěmi lžíce pol. mouky rozmíchanými v troše mléka.
OMÁČKA: Na olivovem oleji lehce osmahnout 3 stroužky rozmačkaného česneku, podlít smetanou a přidat nastrouhanou nivu a ementál (můžete použít i jiný sýr - vynikající je gorgonzola, i když finančně náročnější). Míchat do rozpuštění, osolit a přidat bílý pepř. Jestliže je omáčka příliš řídká, zahustit dvěmi lžíce pol. mouky rozmíchanými v troše mléka.
Příprava palačinek
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Arěv52
(upraveno)
25. 12. 2012, 18:38