(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Rokfórová pomazánka s pečeným česnekem
Potřebné ingredience
20dkg sýra s modrou plísní nastrouhaného přes hrubé struhadlo, 20dkg žervé nebo cottage, 3PL bílého jogurtu, hlavičku česneku, klíčky z fazolí mungo, sůl, pepř, případně špetku cukru
Postup přípravy
1.Troubu si předehřejte na středně vysokou teplotu. Česnek zabalte do alobalu a půl hodinky pečte. Nechte vychladnout, a pak vytlačte sroužky ze slupky.
2. sýr rozetřete se žervé (popř. cottage) a zjemněte jogurtem.
3. Dopepřete, dosolte - opatrně, plísňový sýr je slaný. Chuť můžete/nemusíte doladit cukrem.
4. Česnek rozetřete plochým nožem či vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec posypte klíčky.
2. sýr rozetřete se žervé (popř. cottage) a zjemněte jogurtem.
3. Dopepřete, dosolte - opatrně, plísňový sýr je slaný. Chuť můžete/nemusíte doladit cukrem.
4. Česnek rozetřete plochým nožem či vidličkou a smíchejte s pomazánkou. Tu nakonec posypte klíčky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
5. 4. 2010, 13:34
to je velmi zajímavá kombinace
pimpulka
(upraveno)
5. 4. 2010, 13:37
@Ilonáček
Děkuji Ilonko