Zobrazit přihlášovací formulář

Pomazánky

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Tvarohová pomazánka se lněným semínkem

0.0
Tvarohová pomazánka se lněným semínkem

Potřebné ingredience

1 vanička polotučného tvarohu, trošku smetany, mléka nebo 2pol.lžíce mascarpone, větší špetka soli, 1jarní cibulka, hrst zelených natí - dávám petrželku,pažitku a 2 lístky máty peprné, asi 3lžíce lněných semínek.

Postup přípravy

Tvaroh umíchám vařečkou a přidám buď šlehačku nebo mléko-jen trošku,aby se dal krásně míchat a potom natírat, když mám pocit, že to chci vylepšit, tak přidám 2 lžíce mascarpone - je to samozřejmě tučnější (ale dóóóó´bréééé)!
Podle chuti trošku osolím, nasekám jarní cibulku na drobno (nedávám normální cibuli, protože je to pak moc aromatické a nedá se to použít na sváču do školy :-))), přidám všechny zelené natě nasekané na drobounko a nezapomenu na 2lístky máty-je to takové svěží-fakt se toho nebojte!
Nakonec si nachystám nějaký rendlík s pokličkou (lepší je se silným dnem, např.smaltovaný) a úplně NA SUCHO tam dám pražit lněné semínko. Musím s rendlíkem "vrtět", a dávat pozor, aby se to nepřipálilo. Jakmile začné semínko praskat a "střílet" do pokličky jako pop corn, ještě chvilku zahřívám a pak odstavím-pozor ještě rendlík hřeje, tak ať se semínko nepřipálí. Za chvilku je vychladlé a tím pak pomazánku sypu. My to milujeme, protože semínko má super chuť.
Pokud pomazánka zůstane, tak do ní klidně lněné semínko vmíchám, ráno už tak nekřupká, ale je i tak dopré a hlavně zdravé!
Dnes jsme to měli v večeři, je to skvělé na černý chleba i na bagetu.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie