Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 6 návštěvníků)

Velikonoční beránek

0.0
Velikonoční beránek

Potřebné ingredience

130g Hery, 150g krupicového cukru, 3 vejce, 250g polohrubé mouky, 120 ml mléka, jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu, 1 lžička vanilkové esence, tuk a strouhanka na vymazání formy

Postup přípravy

Původně je recept na velikonočního zajíčka, ale nám chutnal i jako beránkový :) Recept je z loňského dubnového čísla Gurmán

Troubu rozehřejte na 180 stupňů. Heru vložte do mísy, přisypte cukr a vše utřete elektrickým mixérem do pěny. Dál šlehejte a postupně přidávejte žloutky, až vznikne hustý světlý krém. Do krému zašlehejte střídavě mouku, mléko a citronovou kůru s vanilkou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a lehce zapracujte do těsta.

Formu dobře vymažte a vysypte strouhankou. Já mám tuhle úžasnou formu z Tchiba. Beránek je menší, tak zbytek těsta vkládám to nějaké malé formičky - třeba srdíčka :)

Naplňte formu těstem a pečte asi 35 minut, podle velikosti formy. Jestli je těsto správně upečené, zjistíte pomocí dřevěné špejle. Ulpí-li na ní po zapíchnutí do nejvyšší vrstvy těsta a vytažení mokré těsto, ještě chvíli ho pečte.

Tady už upečený. Šikulky si jej můžou ještě dozdobit cukrovou polevou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

peta2 4. 4. 2012, 13:53
Dobrý den chci se zeptat prášek do pečiva tam nedáváte? Děkuji Petra
jeremy 24. 4. 2011, 12:48
(clamp) (clamp) (clamp) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie