Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 12 návštěvníků)

Velikonoční beránek

0.0
Velikonoční beránek

Potřebné ingredience

5 bílků, 180 g másla, 240 g cukru, 1 van. cukr, 5 žloutků, 260 ml vlažného mléka, 350 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek do pečiva, moučkový cukr na posypání nebo čokoláda na polití

Postup přípravy

Bílky ušleháme na tuhý sníh. Máslo, cukr, van. cukr vyšleháme a pak po jednom přišleháváme žloutky, pak přidáme mléko a polovinu mouky s kypřícím práškem. Potom už vařečkou vmícháme sníh a až je vmíchaný,přidáme druhou polovinu mouky, mícháme opatrně, spíš překládáme, aby sníh nespad a beránek zůstal nadýchaný. Formu beránka vymažeme tukem (já vymazávám sádlem, pak se krásně vyklopí) a vysypeme pol. moukou nebo strouhankou (zkoušela jsem obě varianty, pokaždé se mi vyklopil). Pak nalijeme těsto, uhladíme, přiklopíme druhým dílem beránka (vymažeme oba díly!!! ) a dáme do předehřáté trouby, pečeme na 190 stupňů asi tak 50 minut. Pak vyzkoušíme špejlí a uvidíme.

Po vychladnutí můžeme dát mašličku na krk, pocukrovat, nebo polít čokoládou.

Beránek je moc dobrý, vydrží dlouho krásně vláčný, těsto není vůbec suché. Hned byl pryč :o))

Přeji hodně zdaru a dobrou chuť.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

kokin 24. 4. 2010, 21:54
Dobrý večer Lucie...pozdě, ale přeci.. :-$ na velikonoce jsem upekla beránka podle vašeho receptu a byl naprosto úžasný (Y) (Y). Moc děkuji!!! :-) Darina

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie