(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Velikonoční bochánek
Potřebné ingredience
75 dkg polohrubé mouky (dávám půl hladké a půl polohrubé),
15 dkg cukru krupice,
špetka soli,
citronová kůra,
3/8 l vlažného mléka,
1 kostička droždí,
2 žloutky,
15 dkg másla (dávám napůl hera a máslo),
trošku prášku do pečiva,
1 vanil.cukr
hrozinky namočené v rumu a mandle
Postup přípravy
Z mléka, droždí a cukru udělat kvásek, přidat žloutky, máslo,citr.kůru, mouku a sůl, vypracovat těsto a nechat vykynout, pak zapracovat hrozinky a mandle a nechat znova kynout. Udělat 4 menší bochánky, nakrojit kříž, potřít rozšlehaným vejcem a posypat mandlemi a ještě nechat nakynout na plechu.
Péct cca 40 minut při 150 st.
Moc dobré!!!!!
Těsto už dělám jen v domácí pekárně, nemá chybu!
Péct cca 40 minut při 150 st.
Moc dobré!!!!!
Těsto už dělám jen v domácí pekárně, nemá chybu!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé