Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

VELIKONOČNÍ BERÁNEK

0.0
VELIKONOČNÍ BERÁNEK

Potřebné ingredience

250 g mouky ( ja dávám většinou 1/2 hladké, 1/2 polohrube,anebo jen hladka ) 250 g cukr moučka 4 vejce 1 prdopeč 1 vanilkovy cukr 1 dcl vody nebo mleka 1 dcl oleje kakao. Nedelavam piskotove testo,moc nam to nechutna a nevydrzi tak dlouho jako babovkove :))), takze je to vlastne recept na babovku,ale forma je beranek )

Postup přípravy

Formu si vymazu ( ja to delam s olejem a vysypu strouhankou,je to pak takove krupavejsi :) ).Oddelim si vajicka, z bílku udelam snih, zloutky utru s cukrem mouckou, az je to krasne spojene,pridam pomalu vodu ( nebo mleko ) , pak pomalu vlivam olej, mouku s praskem do peciva,pridam vanilkovy cukr, nakonec pomalu vmicham sníh z bilku. Asi 3/4 vleju do formy, do zbytku testa pridam kakao a vleju nakonec do formy.
Peceme v rozehrate troube asi na 160-170 °C, asi 30-40 min, nikdy nevim presne. Poznate to podle toho,ze kdyz pichnete špejlí do testa,tak se nesmi lepit :)
Preji dobrou chut, tento recept peču od 15 let co me to babicka naucila. Muzete experimentovat ,davat kokos,orechy, zalezi na chuti.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

babara 20. 4. 2014, 22:05
to mnozstvi je asi moc na tohohle maleho beranka na fotce?
Charlie2019 3. 9. 2014, 9:13
@babara :-) Baruš,ta fotka zkresluje ,-) ,-) ,-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie