(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Linecký tvarohový strouhaný řez
Potřebné ingredience
35 dkg hladké mouky, 25 dkg tuku, 10 dkg ml. cukru, 2 žloutky, 1 vanil. cukr, špetka prášku do pečiva, kakao.
Náplň: 1/2 kg tvarohu, 30 dkg cukru, 4 žloutky, hrozinky, horčic. sklenka mléka, sníh ze 4 bílků
Postup přípravy
Těsto:
ze všech surovin vyhněteme těsto, až je téměř hotové, rozdělím na poloviny - do poloviny zahnětu 2 lžíce kakaa, druhou polovinu dohnětu světlou nahladko. Dáme přes noc do lednice nebo na 2 hodiny do mražáku, aby se těsto dalo hezky strouhat.
Náplň:
Vyšlehám tvaroh s cukrem, žloutky, kdo má rád, přidá hrozinky, rozředíme mlékem, nakonec sníh z bílků.
Množství cukru do těsta i tvarohu si může každý upravit dle chuti, já dávám vždycky o něco míň....
Na vymazaný (já dávám pečicí papír) a vysypaný plech nastouháme na hrubém struhadle polovinu těsta, zalejeme tvarohovou náplní a nahoru nastrouháme druhou polovinu těsta a upečeme.
Je výborný, dlouho vydrží a všem chutná!!!!!!!
ze všech surovin vyhněteme těsto, až je téměř hotové, rozdělím na poloviny - do poloviny zahnětu 2 lžíce kakaa, druhou polovinu dohnětu světlou nahladko. Dáme přes noc do lednice nebo na 2 hodiny do mražáku, aby se těsto dalo hezky strouhat.
Náplň:
Vyšlehám tvaroh s cukrem, žloutky, kdo má rád, přidá hrozinky, rozředíme mlékem, nakonec sníh z bílků.
Množství cukru do těsta i tvarohu si může každý upravit dle chuti, já dávám vždycky o něco míň....
Na vymazaný (já dávám pečicí papír) a vysypaný plech nastouháme na hrubém struhadle polovinu těsta, zalejeme tvarohovou náplní a nahoru nastrouháme druhou polovinu těsta a upečeme.
Je výborný, dlouho vydrží a všem chutná!!!!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Čardice
(upraveno)
14. 6. 2009, 13:33
Tak tohle je dokonalá buchtička Dělala jsem ji před týdnem a dnes musím zase
zetina
(upraveno)
14. 6. 2009, 21:04
@Čardice
Díky Peti, u nás taky patří k oblíbeným, já osobně ji zbožňuji......
zdenka54
(upraveno)
28. 4. 2009, 11:44
Za klasický má být otazník,omlouvám se
zdenka54
(upraveno)
28. 4. 2009, 11:42
Koláč je asi na menší plech nebo na ten klasický *protože dávám tři tvarohy a je to, myslím akorát-)Já dělám celý kakaový,už mě napadlo udělat to jako Vy napůl,ale bála jsem se jestli půjde kakao zahnětat do těsta hotového.A ejhle ono to jde ,tak to udělám díky
zetina
(upraveno)
28. 4. 2009, 13:57
@zdenka54
Zdeni, koláč dělám na klasický plech. Není sice nijak extra vysoký, ale myslím, že poměr těsta a tvarohu je akorát. Já "vysoké" buchty nemám ráda, špatně se na ně otvírá pusa!!!!!!! Kakao se vpohodě zahněte, já si oddělám půlku těsta ještě před úplým dohnětením a to pak není žádný problém. Vyzkoušejte a uvidíte-myslím, že se zavděčíte!!!!
matylda2008
(upraveno)
28. 4. 2009, 11:21
Receptík jsem vyzkoušela...koláč je velkááá mňamka.... Píšete, že vydrží dlouho...ale u nás tomu tak nebyloooooooooooooo ...na druhý den byl fuč ..všichni jsme si moc pochutnali ... děkuji za vložený recept...
zetina
(upraveno)
28. 4. 2009, 13:58
@matylda2008
Peti děkuji, no - to jsem zapomněla napsat, že vydrží dlouho, pokud se hned nesní!!!!!!