Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

LINECKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

0.0
LINECKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

Linecké těsto:
· 200 g másla nebo Hery
· 100 g moučkového cukru
· 1 sáček vanilkového cukru
· 1 vejce
· 30 g hladké mouky
· tuk a mouka na vymazání a vysypání plechu
Piškotové těsto:
· 2 vejce
· 80 g krupicového cukru
· 100 g hladké mouky
Náplň:
· 500 g měkkého tvarohu
· 3 vejce
· 150 g krupicového cukru
· 1 sáček vanilkového cukru
Dohotovení:
· 10 malých jahod
· lístky meduňky
· moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

Příprava pokrmu
Na linecké těsto nakrájíme tuk na menší kousky a necháme ho změknout. Přidáme moučkový i vanilkový cukr a mírně prohněteme. Pak vmícháme vejce a nakonec prosátou mouku. Rychle vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce asi 30 minut odpočívat.
Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Vychlazené těsto rozválíme na obdélníkový plát, přeneseme ho na plech a vidličkou několikrát propíchneme. Předpékáme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 5 minut.
Do misky dáme tvaroh, vejce, krupicový a vanilkový cukr. Ze všech přísad utřeme hladký krém, který stejnoměrně naneseme na předpečený plát.
Pro piškotové těsto oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh, do kterého zlehka vmícháme žloutky a prosátou mouku. Těsto naplníme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a nastříkáme na tvarohovou náplň do tvaru mřížky.
Koláč vložíme do předehřátě trouby a dopékáme při 180 °C ještě 20 až 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a poprášíme cukrem. Ozdobíme kousky jahod a lístky meduňky

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

z.i.z.i.k. 11. 10. 2008, 20:03
Zrovna jsem dopekla vaší dobrůtku |:o) a musím říct, že moučník byl vcelku rychle hotový a výsledek je (Y) :-) (Y) ... Všem kdo mají rádi linecké a ještě k tomu tvaroh vřele DOPORUČUJI - je to mňamka (jidlo) .... super recept do mé sbírky ke (C) . Díky za něj ZUZKA
s-arka 6. 9. 2008, 15:35
Koláček vypadá opravdu nádherně (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Receptem mi připomíná tříbarevný tvarohový koláč, ale Váš postup je mnohem zajímavější a ve výsledku velmi efektní (clamp) (clamp) (clamp) Už si ho ukládám a upeču co nejdřív (F) Vážně dobrý nápad (L)
vamp25 9. 9. 2008, 13:00
@s-arka Děkuju moc doufám že Vám bude chutnat tak jako nám :-)mějte se hezky žaneta (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie