Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Švédský tvarohový koláč

0.0
Švédský tvarohový koláč

Potřebné ingredience

těsto: 3 hrnky pol. mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva

nádivka: 3 tvarohy, 2 celá vejce, 350 ml mléka, cukr - dle chuti (spíš aby to bylo sladší), 25ml rumu (nemusí být), 1 vanilkový pudinkový prášek a může být i citrónová kůra

100 - 150 g Hery nebo másla

Postup přípravy

Suroviny na těsto smícháme (bude to sypká hmota).

Potom si ručním šlehačem vyšleháme nádivku (měl by to být "řidší" tvaroh, ale ne zase aby tekl). Množství mléka odpovídá 3 tvarohům. Těsto si rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nasypeme na máslem vymazaný plech, na to nalijeme tvarohovou nádivku a navrch zase nasypeme sypkou směs. Nahoře buchtu poklademe plátky Hery nebo másla (asi půl centimetrové) a pečeme v předehřáté troubě na 180°C dokud vršek buchty není krásně zlatavý. Do tvarohu je možné přimíchat drobné ovoce nebo třeba na drobno nakrájené kompotované broskve (to dělám já).

Buchtu je nutné nechat do druhého dne uležet, aby tvaroh ztuhnul a prosákla se pořádně i spodní vrstva. Pokud je tvaroh hodně řídký, buchta potom bude mokřejší. Buchtu je lépe péct v menším pekáčku, když se dá na normální plech, tak to není ono, je moc nízká.

Recept jsem dostala od kamarádky a opravdu mě nadchnul - jeho příprava je tak jednoduchá, že ho můžete v pohodě chystat i s malými dětmi, které mohou pomáhat (a jsou z toho nadšené) a navíc výborně chutná (nahoře vytvoří jakoby drobenku...).

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Rozinka123 26. 2. 2011, 21:47
Jednoduchý a výborný! (*) (zajic)
moschus 8. 2. 2009, 20:19
Jé ten děláme u nás velmi často.Všem ho doporučuji.Je (zajic) (zajic) (pl) (pl)vynikající |:o)
Jitule64 8. 2. 2009, 20:11
Taky dělám, ale říkám tomu "Tvarohová buchta bez těsta" http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=2953 Výborná záležitost!!! (Y) Je to stejné. :-)
MazelBoruvka 8. 2. 2009, 20:05
(Y) tenhle recept jsem už dostala jednou od kamarádky a byla to nejúžasnější buchtička, málem sem se jí užrala..lehký a výborný!! Doporučuji!!

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie