Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

0.0
ŠVÉDSKÝ TVAROHOVÝ KOLÁČ

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru krupice
1 prášek do pečiva
3 tvarohy(nejlépe ve vaničce) 250g
3 celá vejce
1 vanilkový cukr a 3 lžíce cukru krupice
trocha mléka na zředění,
máslo, ale lepší rama na kůrčičku (musí být)

Postup přípravy

V jedné míse smícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru krupice, 1 prášek do pečiva

V druhé míse smícháme 3 tvarohy, 3 celá vejce, vanilkový cukr, 3 lžíce cukru krupice, hrst rozinek, ale nemusí být

Já dělám ve skleněné pečící formě (nedávám ani pečící papír , ani nevymazávám) Pokud budete dělat na normálním plechu, tak je potřeba pečící papír.

Postup:
Na plech vysypeme polovinu sypké směsy, urovnáme a na ni buď nalejeme(pokud je konzistence možná, proto je lepší kelímkový tvaroh, nebo zředit mlékem) , nebo naplácáme umíchanou tvarohovou směs. Na tuto tvarohovou směs nasypeme zbytek sypké směsi. Nahoru nandáme oříšky másla ( ta rama je lepší, protože máslo udělá hodně tvrdou kůrku) Dbáme na to, aby se máslo rozteklo po celém koláči (klidně přidáme)
Dáme péct do trouby cca 180° cca 45 minut
POZOR: krájíme až po úplném vychladnutí, jinak hrozí rozbití, protože je opravdu křehký.

Já tomu nevěřila, ale věřte, je to jednoduché a stráááášně dobré

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

salecka 20. 2. 2009, 13:24
Když jsem koláč dělala posledně, tak mi chyběl jeden tvaroh, takže jsem dělala jen ze dvou a bylo to možná i lepší. Jednak levnější a míň kalorické.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie