Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 44 návštěvníků)

Tvarohový mazanec - bez kynutí!!

0.0
Tvarohový mazanec - bez kynutí!!

Potřebné ingredience

4 lžíce rozinek + rum na naložení, 500g hladké mouky, 2 prášky do pečiva, nastrouhaná kůra z 1 citronu (já použila sušenou kůru), 150 g cukru, 150 g měkkého másla, 1 vanilkový cukr, 3 vejce, 500 g měkkého tvarohu, 60g nasekaných mandlí+plátky na ozdobu, 1 vejce na potření

Postup přípravy

Recept jsem získala z časopisu Gurmán, můžu jen doporučit. Mazanec je vynikající. A teď postup - viz. fotopostup.

Všehny suroviny musí mít pokojovou teplotu. Rozinky zalít rumem a nechat přibližně půl hodinky bobtnat. DO mísy prosít mouku , přisypat prášky do pečiva, citronovou kůru a promíchat. Do druhé mísy (případně do robota) dejte změklé máslo, přisypejte oba cukry a vejce. Vyšlehejte do světlé pěny a poté přimíchejte tvaroh.

Tvarohovou směs spojte s moukou a do těsta zapracujte rozinky a madle.

Těsto rodělte na dvě stejné části, vytvarujte dva bochánky a umístěte na plech(vyložit pečícím papírem). Na vrchol mazanců vytvořte ostrým nožem křížek. Oba mazance potřít rozšlehaným vejcem a posypat plátky mandlí.

Pak už jen péci. Jestli je mazanec hotový poznáte, když do nejvyššího místa mazance píchnete suchou špejlí. Pokud zůstane po vytažení suchá, máte hotovo :)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

prďolina 20. 4. 2014, 16:11
Můžu dát jen jeden tvaroh z vaničky?
jajulik 19. 4. 2014, 13:51
je úúúúžasný, sice se mi trošku rozjel a praskl ale zamaskovala jsem to mandlemi a hodně pocukrovala a je fakt k sežrání. Používala jsem měkký tvaroh ale farmářský a nemusela jsem vůbec přidávat mouku těsto bylo akorát. Takže pokud je tvaroh z obchodu tak bych ho nechala vykapat přes noc v plátýnku aby neobsahoval tolik vody a nebude třeba přidávat žádnou mouku.
Andanella 2. 5. 2011, 21:23
Dobrý večer, hlásím se k těm, co měli problém s nedostatkem mouky. Nakonec jí tam padlo skoro kilo, aby se do těsta dalo vůbec sáhnout a něco vytvarovat. Tak nevím, kde jsem udělala chybu Jinak mazance jsou dobré, a receptík si ukládám :-)
seberaci (upraveno) 27. 4. 2011, 13:53
Není tam náhodou víc té mouky? děsně se mi to lepilo, dala jsem skoro kilo .... :-|Jinak uvidím, zatím jsou bochníčky v troubě, tak snad budou dobré *-) Tak nakonec byl výborný, ale té mouky si myslím, že je tam opravdu víc - potvrdila mi to i kamarádka, který měla stejný problém. Takže za jedna, ale recept si upravuju ....
uvina 2. 3. 2011, 12:04
(Y)velká ňamka. Je fakt výborný ke kávičce. Už kynutý nedělám :-) (C)
Ilonáček 4. 4. 2010, 20:41
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
BehunkovaL 4. 4. 2010, 20:05
Dnes jsem ho také pekla a můžu potvrdit, že je naprosto perfektní. Vláčný a křehký, ne jako ty kynuté kupované, kterými by člověk i zabil.... A navíc nečekáte, až vykyne. Naprostá bomba!!! (Y) (Y) (Y)
pimpulka 5. 4. 2010, 10:46
@BehunkovaL Přesně (Y) byla jsem nadšená a rodince taky chutná, takže (*) asi už se vážně budu ke kynutému těžko vracet :^) ,-)
januscha23 4. 4. 2010, 19:40
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (velikonoce15) (velikonoce16) (velikonoce17)
Hnědovláska 4. 4. 2010, 17:58
(Y) (Y) (Y) (C) (C) (C)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie