Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 15 návštěvníků)

Tvarohový mazanec

0.0
Tvarohový mazanec

Potřebné ingredience

1/2 kg hladké mouky,
1 zelený tvaroh ve vaničce,
3 – 5 lžic mléka
1/2 lžičky soli,
1 lžíce citrónové šťávy,
15 dkg másla,
15 dkg moučkového cukru,
3 vejce, 1 vanilkový cukr,
2 prášky do pečiva,
2 – 3 lžíce rumu lžíce rumu,
rozinky, vejce na potření a mandle na posypání

Postup přípravy

Postup:Změklé máslo a cukr utřeme v míse, přidáme žloutky a vyšleháme pak přidáme mouku s pr.do pečiva,přidáváme postupně mouku a sníh ,který jsme ušlehali z bílků,pak přidáme hrozinky namočené v rumu citrón,.šťávu a rum.Vypracujeme těsto tak aby se nelepilo, přendáme na vál a můžeme si podsypávat moukou.Rozdělíme těsto na dva kusy, vytvarujeme si dva mazance potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme mandlemi, dáme do předehřáté trouby a pečeme v mírné troubě. Když nám mazanec praskne znova ho v tom místě potřeme a posypeme mandlemi. Zkoušíme špejlí, jestli je hotový. Je moc dobrý …tak dobrou chuť:o))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Marmil 4. 4. 2010, 22:24
Dobrý večer Ondro, (hello) právě jsem dodělala Váš mazanec a je opravdu moc dobrý (clamp) (pl) (hotdog) (zajic) (clamp). Děkuji za báječný recept (F) (F) (F) Jen jsem v postupu nějak nenašla tu vaničku tvarohu, kterou uvádíte *-) *-) *-) No ale nějak jsem jej tam v průběhu zamíchala ,-) Přeji hezké Velikonoce (velikonoce16) (velikonoce7) (velikonoce16) a v životě jen to nejlepší (L) (L) (L) Petra a Verunka (mamca)
KLARA14 11. 4. 2009, 20:27
Dneska jsem vyzkoušela váš recept a musím říct že mazanec je opravdu vynikající. (velikonoce16) (velikonoce) (clamp) (clamp) Děkuji a přeji krásné Velikonoce Klára

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie