Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Hruška Heléne

0.0
Hruška Heléne

Potřebné ingredience

Hotový dortový korpus - šikulky si mohou i upéci, čokoládový pudink (např. bez vaření Créme Olé od Dr. Oetkera - já použila normální). Místo mléka celou neušlahanou šlehačku, hruškový kompot, čiré dortové želé (Dr. Oetker), hořká čokoláda na strouhání.

Postup přípravy

Tento receptík jsem kuchařinky objevila v milém časopise Paní domu. Velmi jednoduchý, jestliže použijeme hotový korpus tak i rychlý. Zaručeně s ním uspějete. Připravíme si pudink, jestliže bez vaření, tak je to jednodušší, jestliže klasický, tak opatrně.. Držíme se postupu na obalu, s tím, že používáme místo mléka šlehačku. Při vaření se začně pudink jakoby srážet do kuliček. Určitě dát mírný plamen a míchat metličkou. Začne se spojovat, ale bude hodně hustý. Držela jsem si kastrůlek nad sporákem a míchala a míchala, až jsem umíchala hustou hmotu, kterou jsem rozetřela na korpus.

Na čokoládový krém (pudink) naskládáme kompotované hrušky, šťávu z konzervy uchováme na přípravu želé.

Dortové želé připravíme dle návodu, jako tekutinu použijeme jak jsem již zmiňovala šťávu z kompotu.. do potřebného množství tekutiny doplníme vodou. Prochladlé nalijeme na koláč a necháme vychladnout. Čokoládové hoblinky strouháme škrabkou z tabulky. A pak už jen dobrou chuť!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 27. 8. 2009, 13:03
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Yvia1 26. 8. 2009, 17:19
Krásně vypadá a skvěle chutná. Navrch šlehačka - luxusní záležitost ke (C)
pimpulka 26. 8. 2009, 19:33
@Yvia1 (zajic) + (C) = (child1) (child1) (child1) (child1) (child1)
patenka76 25. 8. 2009, 5:12
rozhodně zkusím... (zajic)
pimpulka 26. 8. 2009, 19:33
@patenka76 tak hodně zdaru (cinky) ;-) (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie