(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Slaný špenátový koláč
Potřebné ingredience
Listové těsto (beru předválené), cca 15 dkg slaniny, 1 větší cibule, balkánský sýr, smetana ke šlehání 150 ml, 2 vejce, strouhaný sýr, a to nej - listy špenátu (nebo čehokoliv jiného :-) - cukyna, rukola, předvařená mrkvička.....atd.)
Postup přípravy
Nejkoláč, v létě dělám velice často, rychlý na přípravu i na konzumaci :) ideální pro ty, co mají radí slané koláče.
Kulatou koláčovou formu vyložím předváleným těstem (pečící papír ponechávám) přečuhující těsto zastřihnu dokola podél formy - pryč musí i ten papír, jinak vám zčerná :)
Na troše másla smahnu na kostičky nakrájenou slaninu, přidám na měsíčky pokrájenou cibuli a podusím, až cibule změkne. Směs přestěhuji do formy na připravené těsto. Navrch rozdrobím balkánský sýr (může být i sýr feta). Ve 150 ml smetany rozkvedlám dvě vejce a přeliju na balkán. Spařím větší hrst špenátových listů (tvrdé stonky pryč) a rozložím na směs. Celé zasypu nastrouhaným sýrem ementálového typu a pak už jen péci na 180 stupňů cca 1/2 hodinky. Nechat vychladnout :) Dobrou chuť!
Kulatou koláčovou formu vyložím předváleným těstem (pečící papír ponechávám) přečuhující těsto zastřihnu dokola podél formy - pryč musí i ten papír, jinak vám zčerná :)
Na troše másla smahnu na kostičky nakrájenou slaninu, přidám na měsíčky pokrájenou cibuli a podusím, až cibule změkne. Směs přestěhuji do formy na připravené těsto. Navrch rozdrobím balkánský sýr (může být i sýr feta). Ve 150 ml smetany rozkvedlám dvě vejce a přeliju na balkán. Spařím větší hrst špenátových listů (tvrdé stonky pryč) a rozložím na směs. Celé zasypu nastrouhaným sýrem ementálového typu a pak už jen péci na 180 stupňů cca 1/2 hodinky. Nechat vychladnout :) Dobrou chuť!
:-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé