Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept

Teplý špagľový šalát

0.0
Teplý špagľový šalát

Potřebné ingredience

500 g špargle,cherry paradajky,čerstvý špenat alebo sekaný mrazený (nie pyre),opražene mandle,cesnak,rozmarín,olivový olej,sol,nové male zemiaky,maslo,pažítka

Postup přípravy

Zemiaky umyjeme,dame na pekač (kto chce može rozkrojit),pridame cherry paradajky,polejeme olivovym olejom,posolíme,pridame rozmarín a sušený cesnak.Dobre premiešame a dame piect.Na oleji si popražíme stručik cesnaku,ale len velmi kratko a pridame špenat,jemne osolíme a chvilu podusíme.Kto ma čerstvý špenat tak ho nemusí dusit,stačí preliat vriacou vodou alebo použit surový.Mandle si opražíme na masle do svetlohneda,utrieme do papierovej utierky a trošku posolíme.Šparglu ošupeme a odkrojíme tvrdu spodnu čast,dame varit do osolenej vody asi 10 minut.Potom vodu zlejeme a do hrnca pridame platok masla a pažítku,premiešame.Ked su zemiaky upečene,zmiešame ich so špenatom.Šparglu na tanieri prelejeme maslom a cele ozdobíme praženými mandlami.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie