(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Veganský sojový guláš
Potřebné ingredience
5 brambor,250g čerstvých žampionů,100g sojových kostek,2 mrkve,1 cibule,4 lžičky kari (nemusí být),1 lžička drceného kmínu,3 bobkové listy,3 kuličky nového koření,6 lžic slunenicového oleje,4 lžíce hladké mouky,1 lžiška soli(dle chuti)
Postup přípravy
Sójové kostky uvaříme předem dle návodu, scedíme (vodu si ponecháme), necháme vychladnout a lehce vymačkáme přebytečnou vodu.
Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do většího hrnce, ve kterém budeme dělat guláš, přidáme slunečnicový olej, mletý kmín, nové koření a bobkový list, promícháme a smažíme do sklovata. Pak přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí, zmírníme plamen a necháme přikryté dusit, za občasného míchání, do poloměkka. Přidáme čerstvé žampiony pokrájené na plátky, lehce osolíme, dobře promícháme a dusíme přikryté asi 2 min.
Přidáme sójové kostky, pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli odkryté opékáme.
Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky, přilijeme vodu slitou z kostek, případně dolijeme studenou vodou tak, aby zakrývala směs a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.
Lepší je samozřejmě druhý den. :)
..(trochu poupravený recept od kamaráda)
Cibuli nakrájíme na kostičky, přidáme do většího hrnce, ve kterém budeme dělat guláš, přidáme slunečnicový olej, mletý kmín, nové koření a bobkový list, promícháme a smažíme do sklovata. Pak přidáme na půlkolečka nakrájenou mrkev, promícháme s kořením a cibulí, zmírníme plamen a necháme přikryté dusit, za občasného míchání, do poloměkka. Přidáme čerstvé žampiony pokrájené na plátky, lehce osolíme, dobře promícháme a dusíme přikryté asi 2 min.
Přidáme sójové kostky, pořádně celou směs promícháme a ještě chvíli odkryté opékáme.
Pak přidáme brambory pokrájené na větší kostky, přilijeme vodu slitou z kostek, případně dolijeme studenou vodou tak, aby zakrývala směs a vaříme, než jsou brambory poloměkké. Nakonec zahustíme hladkou moukou rozmíchanou s trochou vody a ještě chvíli povaříme. Podáváme s jasmínovou rýží.
Lepší je samozřejmě druhý den. :)
..(trochu poupravený recept od kamaráda)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
marky18
(upraveno)
30. 8. 2013, 22:01
Vyzkouším, díky
vlasson
(upraveno)
28. 8. 2013, 17:51
ilono po dlouhé době jsem koupila sojové maso a tento recept se mi moc líbí,takže brzy vyzkouším děkuji ....ale,teď mě napadlo...myslela jsem,že vegani nejí vařené?ale nevím přesně....
ijak23
(upraveno)
25. 9. 2013, 10:56
@vlasson
Soni,děkuji,snad Vám bude chutnat,tak jako nám Vegani nejí živočišné potraviny,tzn. maso samozřejmě,ale i kravské mléko,sýry,co obsahují syřidla (ty jsou z tuším vepřových žaludků),vejce...Čistě jen rostlinné potraviny
laskonka333
(upraveno)
28. 8. 2013, 16:35
ijak23
(upraveno)
25. 9. 2013, 10:57
@laskonka333