Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Náš bramborový gulášek

0.0
Náš bramborový gulášek

Potřebné ingredience

brambory, cibule, česnek, kousek anglické slaniny, kdo chce může dát i párek nebo špekáček, Uzená mletá paprika, trochu sladké papriky mleté, masox, pepř, majoránka, trochu kmínu, sádlo, sušené houby, hl.mou + voda na zahuštění.

Postup přípravy

Náš bramborový gulášek Rychlý a snadný. A ten kdo miluje brambory určitě neodmítne:-)

Nejprve si na sádle usmažíme cibulku, po chvilce přidáme anglickou slaninu nakrájenou na kostičky, chvíli smažíme. Po usmažení cibulky do zlatova přidáme mletou uzenou papriku + klasickou sladkou mletou papriku a chvíli smažíme, né dlouho aby paprika nezhořkla, a přidáme na kostičky nakrájené brambory, chvíli smažíme a přilijeme teplou vodu, přidáme veškeré koření, trochu sušených hub, párek či špekáček jak kdo má rád, nakrájený česnek a vaříme do změknutí brambor. Vše podle počtu strávníků.
Po uvaření zahustíme hl.moukou s vodou a chvíli povaříme, popřípadně ještě dochutíme solí.
Podávám s pečivem nebo s chlebem jak kdo má rád.
Přeji dobrou chuť!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

P.A.V.L.A 23. 3. 2014, 10:06
(Y) (Y) (Y)
Hakuša 23. 3. 2014, 9:50
Guláš je vynikající, už ho jinak nedělám. (Y)
želva17 1. 1. 2012, 23:13
spíš polívka... :-D
marz 11. 1. 2012, 10:41
@želva17 *-) *-) *-) *-)vaši reakci nechápu-jak vy vaříte bramborovej guláš?poradte nám hloupejm co děláme špatně-páč já ho vařím stejně jako autorka receptu (H)
veleprcek 12. 1. 2012, 17:53
@marz Děkuji za vaši reakci, vím nejsem světový kuchař ale uvařím dobře a vždy se všechno sní. U paní jsem koukala nemá žádný recept tak se nemá asi radši čím chlubit. Mějte se krásně a ještě jednou děkuji. (F)
veleprcek 11. 1. 2012, 9:54
@želva17 Proč, každý si zahustí jak kdo má rád, někdo řídší a někdo komu v tom stojí lžíce. Polívku dělám zase trochu jinak.

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie