Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 13 návštěvníků)

Karobová buchta s tvarohem

0.0
Karobová buchta s tvarohem

Potřebné ingredience

TĚSTO: 2 ks vejce,1 hrnek cukru, 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek mléka, 2 - 3 lžíce karobového prášku, 1/2 hrnku oleje, 1 kypřící prášek do perníku TVAROHOVÉ TĚSTO: 2 kelímky tvarohu,3 vejce,1 vanilkový pudink,1/2 hrnku cukru,mléko

Postup přípravy

Polohrubou mouku s cukrem, oleje, karobem, mlékem, celými vejci a kypřícím práškem do perníku vymícháme hnědé těsto. To vlijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku.
Tvarohové těsto připravíme ze dvou vaniček tvarohu, které zředíme trochou mléka, aby nám vzniklo středně tekuté tvarohové těsto, do něj přimícháme vejce a vanilkový pudinkový prášek.
Tvarohové těsto nalijeme nepravidelně na těsto karobové. Lijeme z výšky, aby světlé těsto prostoupilo tmavým.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

marti.om 28. 8. 2013, 20:28
Dobrý veče, co je to karobový prášek, kde ho seženu?
ijak23 25. 9. 2013, 11:01
@marti.om Dobrý den s velkým spožděním ,-) ,-) Karobový prášek je rozemletý svatojánský chléb a je to alternativa kakaa.Nrozdíl od něj neobsahuje kofein a jiné látky a e bohatý na vitamíny (Y).Seženete ho v každé prodejně zdravé výživy (H) http://www.celostnimedicina.cz/karob-jako-zdravejsi-alternativa-kakaa-nebo-cokolady.htm Ilona (hello) (mamca)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie