Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept

Slany Kolac

0.0
Slany Kolac

Potřebné ingredience

Veganska variace na quiche. I kdyz slany kolac je patrne vhodnejsi pojmenovani ;). Tak jako tak urcite vyzkousejte.


Ingredience:
1 pate brisee - klasicke testo na pie, na internetu je nespocet receptu, vyhledejte si ten, ktery vam dle ingredienci a postupu vyhovuje (obvykle se pouziva tuk, mouka, ledova voda, ale muzete pouzit i olej, testo udelat v kuchynskem robotu nebo rucne...).
Napln:
1 obri porek (nebo 2 stredni, prip 5 mensich, prip 8 mini :))
cca 250 gr zampionu
3 strouzky cesneku
tymian
1 baleni ExtraFirm Silken tofu (patrne by slo pouzit i klasicke, ale nezkousela jsem)
1 konzerva bilych fazoli (bez vody)
3-4 lzice lahudkoveho drozdi
3 lzice skrobu (napr. kukuricny nebo bramborovy)
1 lzicka soli

Postup přípravy

Postup:
Pripravte si formu na kolac - pokud nema neprilnavy povrch, muzete ji lehce vymazat tukem. Ja mam rada spis nizsi, vetsi kolac, jako je na obrazku (vyhodou je, ze se to rychleji upece), ale muzete pouzit i mensi vyssi formu. Na pomoucnene plose vyvalejte testo na cca 2mm, namotejte na valecek a preneste do formy. Testo dobre rozlozte i do kraju a prebytek kolem formy uriznete. Na panvi rozehrejte olej, porek nakrajejte na kolecka a nechte asi 3 minuty osmahnout. Pote pridejte na platky nakrajene zampiony a duste/smazte, dokud nepusti vodu (asi 7 minut). Pote pridejte cesnek, pepr, tymin, popr. dalsi koreni dle vasi volby a jeste par minut osmahnete. V mixeru rozmixujte tofu, fazole, lahudkove drozdi, skrob a sul (popr. opet pridejte dalsi koreni), pokud je smes prilis husta a spatne se mixuje, pridejte trochu sojoveho mleka nebo vody z konzervy fazoli. Do smesi vmichejte porek s houbami (muzete opet trochu rozmixovat, jednou jsem to trochu prehnala, takze vysledkem byla seda kasovita hmota :), coz ale na chuti neubralo). Napln nalijte do formy a kolac ozdobte dalsimi na platky nakrajenymi zampiony, prip. porkem ci zbytky testa. Pecte v predehrate troube na 200°C asi 40 minut (pokud mate vyssi formu, muze to trvat dele!). Pokud by se vrsek pripaloval, prikryjte alobalem. Pred podavanim nechte nejmene 30 minut vychladnout!


Go vegan .-))

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie