Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Velikonoční koláč

0.0
Velikonoční koláč

Potřebné ingredience

listové těsto, tvarohový sýr (např. Almette, žervé) - cca 250 g, část se dá nahradit taveným sýrem, potom pozor při solení, listový špenát (1/2 balení mraženého), 3 vejce + 1 na potření, sůl, pepř (nemusí být), asi 5 dkg parmazánu strouhaného, 3 lžíce strouhanky

Postup přípravy

Těsto vyválíme a vyložíme jím formu. Necháme si menší polovinu na pokličku a ozdoby. Smícháme sýry s 1 vajíčkem, strouhankou a najemno nakrájeným špenátem. Může se dát i brokolice nebo pórek - dala jsem všechny tyto druhy zeleniny, špenátu jsem měla jen trochu. Osolíme, můžeme opepřit nebo přidat koření podle chuti, nedala jsem nic jen sůl. Hmotu naneseme na těsto, uděláme v ní 2 dolíčky, do kterých vklepneme vejce a přiklopíme druhou plackou z těsta. Ozdobně spojíme. Horní těsto propícháme vidličkou a ozdobíne podle fantazie zbylým těstem. Pečeme cca 45 minut při 200 °C (horkovzdušná trouba). Před krájením necháme cca 1/2 hodiny odpočinout, aby nápľň zpevnila.
Je to modifikace receptu z Apetitu (03/08), rozhodně jsem jej nedělala naposled. Výborný je i studený (pokud zbyde :o))

detail

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie