Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Zeleninový pekáček

0.0
Zeleninový pekáček

Potřebné ingredience

Brambory, mrkev, žampiony, cibule (pórek), další zelenina dle zásob v lednici či na zahrádce (květák, kedlubna, cuketa..)

Postup přípravy

Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtinky, ostatní zeleninu také očistíme a nakrájíme na menší kousky zhruba o velikosti bramborovýxh čtvrtek, žampiony oloupeme a napůlíme nebo načtvrtíme, pokud použijeme pórek, přidáme ho až zhruba v polovině pečení, jinak se upeče moc a je černý. Vše smýcháme s troškou oleje (může být i olivový), 2 lžičkami oregána nebo provensálského koření a 2 lžičkami vegety. Pečeme v pekáčku vyloženém pečicím papírem zhruba hodinu, občas promýcháme. Ke konci pečení ochutnáme a případně dokořeníme.

Pozor - zhruba o čtvrtinu se to při pečení smrskne, takže dáváme větší množství.

Je to vážně zdravá mňamka za pár kaček. Lze udělat i jako netradiční přílohu k masíčku.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Bromovka 5. 4. 2011, 0:29
Tak něco podobného jsme teď vyzkoušeli při návštěvě našich kamarádů zeleninožroutů, na jejich doporučení jsem dala brambory, mrkev, červenou řepu, cibuli na měsíčky, celer, vše na proužky jako jsou hranolky, zakápnout olivovým olejem a posypat kořením ala provensálské či jen tymiánem, posolit, promíchat a upéct na 200 do měkka, jak kdo má rád. Pak jsem zkoušela přidat i kedlubnu, taky dobrý - byla jsem velmi překvapená a moc mi to chutnalo. Manžel coby milovník české klasiky ohrnul rypáček, ale jedla to i moje 3letá dcera, a to je co říct. Beru si inspiraci z Vaší kombinace, vypadá to moc krásně. Děkuju |:o)
Bromovka 9. 5. 2011, 0:15
@Bromovka Tak vyzkoušeno. MŇAM!!! a manželovi jsme ani nenechaly (H)
karmala 15. 2. 2011, 19:27
super,zítra udělám ke kuřeti (Y) (Y) (Y)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie