(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Slaný koláč s gorgonzolou
Potřebné ingredience
asi 300g listového těsta, 250g mascarpone, 1/2 kelímku šlehačky, 1 ricotta, 100 - 200g gorgonzoly, vlašské ořechy, 2 hrušky, 1 vejce, tymián
Postup přípravy
Těsto vyválíme do kulaté formy, uděláme i okraje. Na těsto nalijeme polovinu směsi (mascarpone, ricotta, vejce, šlehačka), poklademe plátky hrušek, dáme gorgonzolu, ořechy, opět hrušky a nakonec zbytek sýrové směsi. Pečeme na 180 - 200°C asi 40 min. Nepodáváme horké, spíš vlažné, lze i studené.
...
...
...
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé