Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Špenátový dort

0.0
Špenátový dort

Potřebné ingredience

300 g hladké mouky, 1/2 lžičky soli,2 lžíce olivového oleje,1 vejce na potření Náplň:1 starší houska,100 ml mléka,1 balení mraženého listového špenátu,400 g lučiny,7 syrových vajec,sůl,pepř,80g sýra goudy

Postup přípravy

Na vál si prosijeme mouku,přidáme sůl,olivový olej a zlehka propracujeme.Do směsi přidáváme tolik studené vody ,aby vzniklo vláčné těsto.To pak zabalíme do folie a dáme na hodinu do lednice.
Mezi tím si připravíme náplň: Starší housku nakrájíme na kostičky a pokropíme mlékem.Z rozmraženého špenátu ,vymačkáme všechnu vodu. Potom ho překrájíme na menší kousky ,dáme do mísy..Přidáme housku,lučinu a 2 celá vejce,osolíme ,opepřime a promícháme.
Na pomoučeném vále si ze 2/3 těsta vyválíme kruh přeneseme ho do vymazané koláčové formy,tak aby těsto přeshovalo přes okraj formy .Dno propícháme vidličkou a po celé ploše rozetřeme připravenou náplň.
Potom lžící uděláme v náplni 5 důlků,do každého rozklepneme jedno vejce.Každé pak ještě posypeme nastrouhanou goudou.Zbytek těsta vyválíme do kruhu a náplň s ním přikrejeme.Okraje spodního a horního těsta zamotáme do sebe - tím nám vznikne ozdobný okraj.Povrch potřeme rozšlehaným vejcem a celý povrch propícháme špejlí.Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C- asi 60 mniut.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie