(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Pikantní křidýlka

Potřebné ingredience
8 lžic sojové omáčky tmavé | 1 lžíce medu | 4 str. česneku | špetička chilli | sůl | 1 kg kuřecích křidélek | Dip | 4 lžíce Majonézy Hellmann´s | 2 lžíce zralého manga | 1 lžíce šťávy z limetky | 1 lžička šťávy ze zázvoru | snítka koriandru /nemusí být
Postup přípravy
V míse smícháme sójovou omáčku s medem, prolisovaným česnekem, chilli kořením a solí. Do připravené marinády vložíme křidélka, důkladně promícháme a necháme marinovat (nejlépe přes noc). Marinovaná křidélka ugrilujeme do měkka, během pečení je potíráme zbylou marinádou (kůže by měla být křupavá, karamelově hnědá). Podáváme s dipem z Majonézy Hellmann´s, rozmačkaného manga, limetkové šťávy, šťávy ze zázvoru (asi 3 cm zázvoru oloupeme, nastrouháme na jemno a rukou vymačkáme) a nasekaného koriandru.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
18. 9. 2009, 13:41






nahlásit