Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept

OVOCNÉ KNEDLÍKY

0.0
OVOCNÉ KNEDLÍKY

Potřebné ingredience

Suroviny:

30 dkg hrubé mouky, 2 dl mléka, 1 vejce, 1 dkg droždí, 2 lžíce cukru, špetka soli, 60 - 70 dkg ovoce (švestky nebo podle sezony).



Na posypání: 10 dkg cukru, 15 dkg tvrdého tvarohu, 10 dkg rozpuštěného másla

Postup přípravy

Postup:

Do mísy prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme rozdrobené droždí, cukru, zalijeme trochou vlažného mléka a na teplém místě necháme vykynout. Po vykynutí přidáme cukr, sůl, mléko a vejce a zpracujeme vláčné, hladké těsto. Necháme ho asi půl hodiny kynout, pak ho rozdělíme, vyválíme na válečky, hřbetem ruky je zploštíme, poklademe omytým a dobře osušeným ovocem, nakrájíme a tvoříme kulaté knedlíky. Vkládáme do vařící, mírně osolené vody a vaříme ve větším kastrole tak, aby volně plavaly. Po chvíli je vařečkou obrátíme. Vaříme 8 - 10 minut. Jeden vyjmeme, zkusíme, zda je uvařen. Pak knedlíky vyjmeme a mírně natrhneme vidličkou, aby z nich vyšla pára.
Poznámka:

Při podávání je sypeme strouhaným tvarohem, cukrem a mastíme máslem.

uděláme si knedlíky a dáme vařit

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

rak 28. 9. 2009, 14:06
Tak tyhle knedlíky děláváme hodně často . Jsou vynikající a pro naši čtyřčlennou rodinu jich musím dělat rovnou z kila mouky. Mám vyzkoušené i jiné recepty na knedlíky ale tyhle z hrubé mouky jednoznačně vedou jsou krásně nadýchané. (jidlo) (jidlo) (Y) (Y)
hvezdamodra 28. 9. 2009, 12:48
ŠIKULKA,SBIHAJÍ SE MI SLINY (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie