(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Bábovka a lá štrůdl

Potřebné ingredience
2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 jablka, 1/2 lžičky mleté skořice, hrst rozinek
Postup přípravy
Vejce šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně vmícháme oloupaná, na plátky nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Já peču na 180 st. asi 40 minut. Hotovou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a pocukrujeme.
Tento recept (bez jablek, skořice a rozinek) je mým receptem univerzálním. Bábovku si upravuji podle chuti, např. ji dělám dvoubarevnou přidáním kakaa do poloviny těsta, nebo namočím nakrájené sušené ovoce (meruňky, švestky a rozinky) do rumu, nechám asi 1 h stát a nakonec vše vmíchám do těsta. Jindy do něj jednoduše nastrouhám ořechy nebo čokoládu Margot. Fantazii se meze nekladou a bábovka je vždy rychlá a dobrá.
EDIT: Dnes jsem zkoušela v základním receptu vyměnit mléko za bílý jogurt a přidala jsem i půlku meruňkového kompotu (bez šťávy), který jsem krátce zašlehala (meruňky se tak rozmělnily na malé kousky). Bábovka byla taky moc dobrá, určitě vyzkoušejte!
Přeji Vám dobrou chuť!
Jana
Tento recept (bez jablek, skořice a rozinek) je mým receptem univerzálním. Bábovku si upravuji podle chuti, např. ji dělám dvoubarevnou přidáním kakaa do poloviny těsta, nebo namočím nakrájené sušené ovoce (meruňky, švestky a rozinky) do rumu, nechám asi 1 h stát a nakonec vše vmíchám do těsta. Jindy do něj jednoduše nastrouhám ořechy nebo čokoládu Margot. Fantazii se meze nekladou a bábovka je vždy rychlá a dobrá.
EDIT: Dnes jsem zkoušela v základním receptu vyměnit mléko za bílý jogurt a přidala jsem i půlku meruňkového kompotu (bez šťávy), který jsem krátce zašlehala (meruňky se tak rozmělnily na malé kousky). Bábovka byla taky moc dobrá, určitě vyzkoušejte!
Přeji Vám dobrou chuť!
Jana
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Leňouš
(upraveno)
9. 2. 2011, 11:13
Konečně jsem našla vynikající bábovku
.Moc děkuji
.Lenka


nahlásit
upirizub
(upraveno)
12. 2. 2010, 14:02
Tak jsem včéra vyzkoušela vaší bábovku a musím říci super super super
.Je měkká,křehoučká na jazyku se jen rozplývá,prostě je vynikající.Nemyslela jsem si,že bude tak vynikající prostě je FAMOZNÍ
.Když dělám tu klasickou bábovku,tak vyběhne a už není na pohled tak pěkná a spodek bábovky je vždy křupavý a moc upečený.Ale tato je dokonalá.Neváhejte a vyzkoušejte.,///NEBUDETE LITOVAT///









nahlásit

Kvetulina
(upraveno)
11. 2. 2010, 15:04



nahlásit

martism
(upraveno)
28. 11. 2009, 19:29
Jani,úúúžasný a jednoduchý receptík
,výýýýbornáááá bábovka
.Ke kávičce naprosto SUPER
DOPORUČUJI

















nahlásit

Anaj H.
(upraveno)
29. 11. 2009, 10:42
@martism
Marti, to mě opravdu moc těší (zvlášť když to byl jen takový nápad jak zlikvidovat pomalu hnijící jablíčka
) Moc děkuji
Jana


nahlásit

ANNITRAM
(upraveno)
18. 11. 2009, 13:13
ta vypadá mooc dobře
asi ji dnes vyzkouším







nahlásit

Anaj H.
(upraveno)
18. 11. 2009, 19:54
@ANNITRAM
Děkuji! Dejte pak vědět, jestli Vám chutnala. My jsme pekli včera a dnes už není ani kousíček

nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
17. 11. 2009, 20:18







nahlásit