Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 18 návštěvníků)

Bábovka a lá štrůdl

0.0
Bábovka a lá štrůdl

Potřebné ingredience

2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1/2 hrnku oleje, 1 hrnek mléka, 2 vejce, prášek do pečiva, vanilkový cukr, 2 jablka, 1/2 lžičky mleté skořice, hrst rozinek

Postup přípravy

Vejce šleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva. Nakonec jemně vmícháme oloupaná, na plátky nastrouhaná jablka, skořici a rozinky. Těsto vlijeme do vymazané a moukou vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Já peču na 180 st. asi 40 minut. Hotovou bábovku vyklopíme, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Tento recept (bez jablek, skořice a rozinek) je mým receptem univerzálním. Bábovku si upravuji podle chuti, např. ji dělám dvoubarevnou přidáním kakaa do poloviny těsta, nebo namočím nakrájené sušené ovoce (meruňky, švestky a rozinky) do rumu, nechám asi 1 h stát a nakonec vše vmíchám do těsta. Jindy do něj jednoduše nastrouhám ořechy nebo čokoládu Margot. Fantazii se meze nekladou a bábovka je vždy rychlá a dobrá.

EDIT: Dnes jsem zkoušela v základním receptu vyměnit mléko za bílý jogurt a přidala jsem i půlku meruňkového kompotu (bez šťávy), který jsem krátce zašlehala (meruňky se tak rozmělnily na malé kousky). Bábovka byla taky moc dobrá, určitě vyzkoušejte!

Přeji Vám dobrou chuť!

Jana

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Leňouš 9. 2. 2011, 11:13
Konečně jsem našla vynikající bábovku |:o).Moc děkuji (L).Lenka
upirizub (upraveno) 12. 2. 2010, 14:02
Tak jsem včéra vyzkoušela vaší bábovku a musím říci super super super (Y) (Y) (Y) .Je měkká,křehoučká na jazyku se jen rozplývá,prostě je vynikající.Nemyslela jsem si,že bude tak vynikající prostě je FAMOZNÍ (Y) (Y) (Y).Když dělám tu klasickou bábovku,tak vyběhne a už není na pohled tak pěkná a spodek bábovky je vždy křupavý a moc upečený.Ale tato je dokonalá.Neváhejte a vyzkoušejte.,///NEBUDETE LITOVAT/// (L) (L) (L)
Kvetulina 11. 2. 2010, 15:04
(L) Toš ta ale panečku je!!! (zajic) Rozinky jsme neměli,ale přidala jsem namleté ořechy...Ještě nestihla ani vychladnout a bylo po ní. Jdu péct další!!! ;-) Díky za inspiraci!!!
martism 28. 11. 2009, 19:29
Jani,úúúžasný a jednoduchý receptík (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y),výýýýbornáááá bábovka :-).Ke kávičce naprosto SUPER (C) DOPORUČUJI (Y) |:o) (L) (F) (F) (F) (zajic) (zajic) (zajic)
Anaj H. 29. 11. 2009, 10:42
@martism Marti, to mě opravdu moc těší (zvlášť když to byl jen takový nápad jak zlikvidovat pomalu hnijící jablíčka :-) ) Moc děkuji (hello) Jana
ANNITRAM 18. 11. 2009, 13:13
ta vypadá mooc dobře (zajic) asi ji dnes vyzkouším (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
Anaj H. 18. 11. 2009, 19:54
@ANNITRAM Děkuji! Dejte pak vědět, jestli Vám chutnala. My jsme pekli včera a dnes už není ani kousíček :-)
Ilonáček 17. 11. 2009, 20:18
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie