(recept
si oblíbilo 129 návštěvníků)
Bleskový třepací dort VYNIKAJÍCÍ!!!!

Potřebné ingredience
3 smetany na šlehání (2+1)
2 konzervy mandarinkového kompotu (ty menší)
2 pudingy Dr.Oetker bez vaření Créme Olé
1 hotový dortový korpus z piškotového těsta (můžete si ho i upéct)
Postup přípravy
Recept mi prisel mailem a naprosto me nadchl !! Tak se s Vami podelim. Jestli uz tady neco takoveho je, dejte vedet:-) Takze cituji :
"Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte i z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit, ale to vám patří, já jsem vás varovala."
Uzijte si to, je to opravdu za 5 min hotove a VÝBORNÉ!!!!
"Do většího hrnce s poklicí, která dobře těsní, nalijeme dvě smetany na šlehání, dva mandarínkové kompoty i se šťávou a nasypeme dva pudingy. Základem úspěchu je ten velmi konkrétní puding Créme Olé. Spořivé členky starobince vyzkoušely samozřejmě i jiné, lacinější pudingy, ale ty nefungují a neudělají z ingrediencí takovou pěknou hustou a hladkou hmotu. V obchodech koupíte puding vanilkový i čokoládový. Použít se dají oba, estetičtěji to vypadá s vanilkovým. Nic nemícháme, jen hrnec zakryjeme pokličkou a několikrát zatřeseme. Jak dlouho je třeba třást, pocítíme velmi rychle, protože tekutý obsah se změní na krémový a s tím se třese hůř. Takto připravenou dortovou náplň natřeme na korpus.
Ozdobíme šlehačkou, vyrobenou klasickou metodou z třetí smetany. Lenivé hospodyňky mohou použít šlehačku ve spreji, ale když už fakt musíte, alespoň zkontrolujte na obalu, jestli sprej obsahuje alespoň trochu smetany, nebo je to čistá umělá hmota, pardon, ztužený tuk.
Místo dortového korpusu se dají použít i obyčejné piškoty nebo keksy. Pokud však chcete konzumovat dezert okamžitě, piškoty nebudou mít čas nasát vlhko z náplně, proto je dobré namočit je do vychlazené kávy, případně kompotové šťávy.
A pokud si myslíte, že vám stačí poloviční dávka, tak já vám to neberu, náplň uděláte i z jedné smetany, jednoho kompotu a jednoho pudingu. Nebude vám to stačit, ale to vám patří, já jsem vás varovala."
Uzijte si to, je to opravdu za 5 min hotove a VÝBORNÉ!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ewinschen
(upraveno)
28. 2. 2013, 9:21

nahlásit

novackova
(upraveno)
17. 2. 2012, 16:14
Udělám V březnu na Tomáše

nahlásit
dalmatinac
(upraveno)
17. 2. 2012, 15:25
Je výborný, robievam ho už dlho, ale len s jednou smotanou a pudingom, a už dostať aj kokosový Creme Ole a my kokos môžeme. Používam aj ananas alebo broskyne a tie nakrajam na drobnejšie. Korpus si upečiem. Je výborný chladený v lete.

nahlásit

ROZARKA1
(upraveno)
17. 2. 2012, 14:56
No ten vypadá úžasně
hned ukládám a při první příleřitosti děláááám














nahlásit

lomačka
(upraveno)
9. 4. 2011, 18:21
holky je dobrej i ananas


nahlásit
Matoušková
(upraveno)
18. 3. 2011, 19:47
Jedla jsem to tento týden u kamarádky a hned připravuji taky. Teda né já, ale manžel
, aspoň bude mít pocit, že upekl dort
. Jo a ještě k popisu receptu, konečně něco originálního





nahlásit

janulynka
(upraveno)
21. 10. 2010, 22:19
Také dělám
,je to mňamka
doporučuji







nahlásit
kutilka2
(upraveno)
20. 10. 2010, 16:13
TAKÉ DĚLÁM A ZS KOUPENÝM KORPUSEM JE TO COBYDUP HOTOVO.JEDNOU JSEM ZKUSILA S JAHODOVÝM KOMPOTEM ALE NEMĚL TAKOVÝ USPĚCH.MANDARINKY VEDOU.

nahlásit

ludjur
(upraveno)
20. 10. 2010, 15:42
Tiež to poznám pod názvom HRK-HRK krém a odkedy som prvýkrát vyskúšala, iný nerobím ani do rolády ani do torty
Fakt je strašne žravý. Mám vyskúšanú aj variantu s jahodovým kompótom, ale ten podľa mňa nič moc, potom mandarinkový s čokoládovým Olé, to mi teda chutí viac ako vanilkový a najnovšie som robila s višňovým kompótom a originál parížskou šľahačkou od Kunína- a to je vám mňamka
. Ešte sa chystám na variantu s čerstvým kiwi a sirupovou vodou... U nás už asi žiaden maslový krém neprejde....






nahlásit

danyss
(upraveno)
19. 2. 2010, 20:39
Marti,vyzkoušeno a je super jen se po něm zaprášilo!!!
Jen jsem ho neměla takhle hezky nazdobený,no jsi šikovnější!!!




nahlásit

Jelenik
(upraveno)
8. 3. 2010, 21:16
@danyss
Jeeee, to mi lichotis nepravem
To je original foto, co mi prislo s receptem
Ja bych se s tim takhle neprdela
Vzhledem k tomu, ze zmizi za 10 minut, bylo by mi akorat lito prace








nahlásit

gabana
(upraveno)
9. 1. 2010, 15:41
Je výborný,dělám ho také
Akorát já s ním netřepu,jen to zamíchám vařečkou a efekt je stejný
A dávám místo mandarinek ananas na kousky,to je taky mnaminka






nahlásit

Jelenik
(upraveno)
11. 1. 2010, 13:20
@gabana
Kdyz to trepani je zabava
Taky musim vyzkouset jine ovoce a ananas bude asi prvni v rade






nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
16. 12. 2009, 16:00







nahlásit

Jelenik
(upraveno)
16. 12. 2009, 23:18
@Ilonáček
dejte si do nosu
Je to






nahlásit
vawen
(upraveno)
14. 12. 2009, 23:21
Já to znám jako buchtu HRK HRK, akorát mám v receptu navíc ztužovač šlehačky...jinak mooooc dobré



nahlásit

Jelenik
(upraveno)
15. 12. 2009, 0:07
@vawen
Creme Ole zase nekdo vymyslel hlavou
Cucela jsem na to jak blazen
Trosku zaklepat a je to mnaaaaam








nahlásit

cherba
(upraveno)
14. 12. 2009, 22:43







nahlásit

Jelenik
(upraveno)
15. 12. 2009, 0:06
@cherba
Pavli, vyzkousejte a pak pisnete, co Vy na to
Dle meho je to supr
Dneska jsem udelala a jen se po nem zaprasilo




nahlásit