Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 11 návštěvníků)

listový dort - vynikající

0.0
listový dort - vynikající

Potřebné ingredience

těsto:
4 plátky zmrazeného listového těsta (450 g),
1 bílek,
40 g mandlových lupínků

náplň:
500 ml smetany,
3 balíčky vanilk. cukru,
2 ztužovače,
250 g švestkových povidel

ozdoba:
2 lžíce moučkového cukru

Postup přípravy

1. Plátky rozložíme vedle sebe na pomoučený vál a necháme rozmrazit. Z každého vyválí­me tenké kolo o průměru zhruba 26 cm. Troubu předehřejeme na 225 °C. Jedno kolo potřeme bílkem a posypeme mandlovými lupínky.

2. Kola položíme na plech vylo­žený pečicím papírem a pečeme asi 15 minut. Každé kolo propíchneme několikrát vidličkou a pánví lehce přitiskneme na plech. Necháme vychladnout.

3. Smetanu s vanilkovým cukrem a ztužovači ušleháme dopevna. Tři kola potřeme napřed povidly, po­tom šlehačkou, naskládáme je na sebe a nakonec přiložíme díl s mandlovými lupínky. Dort posy­peme moučkovým cukrem.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

GÁNDUL 6. 2. 2008, 20:50
vynikajici genialni vyborne skvele a delam ho porad je to uzasne jednoduche a k sezrani doslova :) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
zuz@ 20. 6. 2007, 11:36
tak tohle jsem kdysi našla v nějaké kuchařce jako "fríský vánoční dort", ale bylo to z nějakýho křehkýho těsta a byla jsem líná se s tím patlat - tohle bych mohla vyzkoušet, vypadá to dost jednoduše :-)
Vejdzik 20. 6. 2007, 12:19
@zuz@ jednoduché a delikátní...na víkend ho mojí mlsné babičce také udělám (child1)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie